Irriterende problemer, som kun lave mennesker forstår

Hvis du er lavere end dine veninder – eller ja, bare lav generelt – er der dagligt nogle udfordringer, du må kæmpe med, som “almindelige”, høje mennesker ikke forstår.

Bare rolig, du er havnet et sted, hvor der er fuld sympati for dine daglige struggles! Med mine 162 centimeter er jeg sikker på, jeg ved, hvordan du har det.

Jeg har derfor samlet 13 problemer, som jeg er sikker på, alle lave piger derude kan nikke genkendende til.

Jævnlige påmindelser om, hvor lav du er
Hvordan regner de med, at du reagerer på spørgsmål om, om du altid har været så høj? Overrasket? Tak for påmindelsen, Ditte! Jeg havde da fuldstændig glemt, at jeg er minimum 20 centimeter under gennemsnittet i dag …

Som om vi ikke selv kan se, at vi måske er en smule mindre end andre mennesker. Vi ejer jo også spejle – at vi så ikke altid kan se os selv i fuld figur, fordi de hænger for langt oppe, det er en anden side af sagen!

Læs også på MY DAILY SPACE: 10 ting, der ikke er så sunde, som du tror

“Smarte” bemærkinger og dumme spørgsmål
Du er det daglige offer for dumsmarte bemærkninger eller spørgsmål til din “lavde” (haha, det er jo en genial beskrivelse, og vi har aldrig hørt den før). Min absolutte favoritbemærkning er: “Ej, hvor sjovt, du er jo få centimeter fra dværghøjde”.

Som nødværge er du begyndt at opfinde dine egne kælenavne for almindelige mennesker. A girl gotta do, what a girl gotta do.

Du kan ikke nå varerne i supermarkedet
Mange supermarkeder er begyndt at have en såkaldt lagerhylde, som selvfølgelig befinder sig allerøverst, hvor det er fuldstændig umuligt for dig at nå. Det er ikke engang sikkert, du kan se, om den vare, du leder efter, befinder sig på lagerhylden. So what to do?

Du har tre valgmuligheder: Du kan enten give op og gå hjem uden den pose Doritos, du har cravet siden i morges, du kan bruge halvdelen af din fredag aften på at finde en høj medarbejder, eller du kan vente på, at en sød (høj) sjæl kommer forbi og forbarmer sig over dig.

Læs også på MY DAILY SPACE: 10 tanker, du får, når du har menstruation

Koncerter er blevet et no go
Du betaler en formue for en billet, som du har siddet i kø i flere timer for at få fingre i med det eneste formål at se din favoritkunstner. Problemet er bare, at det ikke kommer til at ske! I stedet ender du med at bruge det meste af tiden på at hoppe og og ned som en anden idiot for måske at få et lille glimt af, hvad der foregår på scenen.

Ligegyldigt hvor meget du hopper, forbliver scenen en fin silhuet ude i horisonten, eller også er der bare mørkt, for det er umuligt at se noget for de store fyre eller det snavende kærestepar, du alligevel altid ender bagved.

Du skal vise ID, når du køber alkohol
Du bliver stadig bedt om at vise dit ID, når du prøver at købe sprut, fordi du ligner en på 12, selv om du er i midten af 20’erne.

Første gang var det meget sjovt, men nu er det bare utroligt irriterende – især når du har glemt dit kørekort, eller du pænt fortæller kassedamen, at det altså er et godt stykke tid siden, du var 18, hvortil hun svarer:

– Jamen søde ven, det skal du bare tage som et kompliment!

Nåh, så det skal jeg? Okay, for alle vil jo gerne sammenlignes med deres 15-årige selv med bumser i hele fjæset, en tøjstil, der burde afskaffes og en usikkerhed på størrelse med Afrika.

Læs også på MY DAILY SPACE: Mit fejlslagne liv (ifølge mit 17-årige jeg)

Du kan ikke følge med dine veninder
Når du er sammen med dine veninder, ender du altid automatisk med at sakke bagud – eller småløbe ved siden af dem – for at holde samme tempo.

I længden bliver det trættende, og du ender som regel med at bede dem om at gå langsommere, da du simpelthen ikke kan følge med på grund af dine alt for korte ben.

Bukseben er lange, uendelige tunneller
Det er en sand fornøjelse at købe bukser, og med fornøjelse mener jeg helvede. Et absolut helvede. De fleste bukser er alt for lange og fortsætter i en uendelighed, og du skal næsten lægge dine ben i forlængelse af hinanden for at kunne udfylde hele buksebenets længde.

Hvis du endelig er så heldig, at en butik rent faktisk har bukser i din længde, skal ekspedienten først ned på lageret og hente nogle til dig, for som hun siger:

– Lige den længde sælger vi jo ikke så mange af, så dem har vi på lageret.

Super, bare fortæl mig, at jeg er den eneste lave person i hele verden …

Læs også på MY DAILY SPACE: Tøjkrise? Sådan kommer du ud af den

Når høje mennesker snakker med hinanden
Der er med garanti en million forskellige tidspunkter, hvor du har bandet af dig selv for ikke at være højere. En af de absolut mest irriterende situationer er, når de høje mennesker omkring dig snakker sammen, og du ikke kan høre, hvad de siger.

Det kan være, du er i byen med dine veninder, der er ingen ledige siddepladser, og musikken er høj.

Det besværliggør dine chancer for at være med i samtaler, da de står og råber ind i ørerne på hinanden – en handling, der foregår 15 centimeter over dit hoved. Overvej lige hvor meget, der kan ske over hovedet på dig!

Et kram er lig med bryster i hovedet
Der er ikke så meget at sige her, det er bare pinligt. Pinligt!

Se flere irriterende problemer på MY DAILY SPACE.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1