Coops plantefars får kritik

Coops plantefars er tilsat æggehvide og er dermed ikke helt igennem vegansk.

Coops plantefars er tilsat æggehvide og er dermed ikke helt igennem vegansk.

2018 er blevet skudt i gang med salget af plantefars i både Coops og Dansk Supermarkeds kølediske.

Men nu er et af produkterne kommet i modvind på de sociale medier, for mens plantefars af mærket Naturli’, der er på hylden hos Dansk Supermarked, er et helt igennem vegansk produkt, er Coops plantefars tilsat æggehvide.

Nogle forbrugere mener, at det er misvisende, at et produkt, som man tror, kun består af grøntsager, også har en animalsk ingrediens, skriver Metroxpress.

Supermarkedsgigant fjerner næsten udslettede buræg

Dårlig strategi
Detailekspert Bruno Christensen mener, at Coop skyder sig selv i foden ved at lancere sin plantefars samme dag, som Dansk Supermarked slap sin variant.

»I forbrugernes perspektiv er produktet ikke en forbedring af det produkt, som Dansk Supermarked lancerer, og derfor gør Coop det ikke let for sig selv, når de lancerer en – i forbrugernes øjne – ringere kopi af et produkt, som konkurrenten fører,« siger han.

Prisen er ikke vigtigst, når vi køber æg

Vegansk fars kommer
Hos Coop forklarer informationsdirektør Jens Juul Nielsen, at man har valgt at fokusere på den store målgruppe og ikke kun på veganere. Han mener ikke, at deres produkt er ringere, fordi der er æg i.

»Vi prøver at ramme bredt, men vi er i dialog med veganerforeningen, og vi er meget lydhøre over for kundernes feedback. Der kommer helt sikkert flere tilretninger hen ad vejen, og på længere sigt får vi også en vegansk fars,« siger han til Metroxpress.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1