Test: Coop har den bedste cæsarsalat

De to smagsdommere, Rasmus Møller og Rune Kromann, er ikke imponerede over salaterne i testen.

De to smagsdommere, Rasmus Møller og Rune Kromann, er ikke imponerede over salaterne i testen.

Det er januar og tid til at erstatte julens ekstraordinært store indtag af smør, fløde og sukker med grøntsager, magert kød og salater.

For godt nok er frokostsalater en udpræget sommerspise, men januar er atypisk, fortæller analysechef i Coop Lars Aarup.

»Vi sælger 25-30 procent flere frokostsalater i januar, end vi gør i december, februar og marts. Det er, som om danskerne har fået sul nok, når vi passerer nytår. Nu skal der salat, kål og rodfrugter på tallerkenen,« siger han.

Sådan skal cæsarsalat være

Romainesalaten skal være sprød og frisk, dressingen skal være lidt fed og smage af ansjoser og parmesan.

Vi skal have sprøde croutoner og saftig kylling. Det skal smage godt, når det hele kombineres.

Cæsar med æg og tranebær
Cæsarsalat er en variant, der går igen i butikkerne. Men der er forskel på fortolkningen.

»Man kan betvivle, at det er cæsarsalat, vi spiser. Dressingerne er generelt tynde og smager for lidt af ansjos og parmesan. Og pasta, æg, kål, bacon, tranebær og alle mulige andre salater end romaine hører jo ikke hjemme i en klassisk cæsarsalat,« siger Rasmus Møller, der er kok og souschef i ISS.

»Det handler sikkert om penge. Pasta og æg har de nok valgt, for at salaten skal gøre én mæt. Det er dyrere at komme så meget kylling i, at det mætter godt,« supplerer Rune Kromann.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

De tre salater med pasta (fra Lidl, Netto og Aldi) har da også billigere kilopriser end de tre uden.

Selvom der er æg i Coops salat, er det dommernes favorit. I januar sidste år var det også Coop, der vandt testen af måltidssalater med kylling.

»Kyllingen i denne her cæsarsalat er saftig og har god smag. Salaten er også sprød og virker frisk, og samlet giver denne her salat det bedste indtryk, selvom man ikke er helt tro mod opskriften på en cæsarsalat,« siger Rune Kromann.

Endnu længere fra en original cæsarsalat er Lagkagehusets, mener dommerne.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Tør kylling og blød bacon
»Hvis man ikke vidste det, ville man ikke gætte på, at det var en cæsarsalat,« siger Rasmus Møller og nævner kål, bacon, babyspinat og tranebær som ingredienser, der ikke hører hjemme i en cæsarsalat.

Rune Kromann supplerer:

»Jeg kan godt lide kål. Men det her er ikke nogen cæsarsalat. Det er fint at nyfortolke noget, men denne salat rammer for langt fra, og så er baconen mere slatten end sprød, fordi den ikke er stegt nok, og kyllingen er små, tørre, hårde stykker. Alt i alt kan det ikke blive til mere end en enkelt stjerne.«

Til det svarer marketingdirektør i Lagkagehuset Mads Brinks i en e-mail:

»Vores Cæsar med kål er en nyfortolkning af den klassiske cæsarsalat. Vi er selvsagt kede af, at den ikke falder i dommernes smag. Den er en af vores mest populære salater, men vi vil naturligvis se på, om der er ingredienser eller råvarer, der skal revurderes.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes