Test: Kom ind i kampen med det bedste gaming-headset

Okay, du har anskaffet dig en gaming-computer og måske også en rigtig stor og lækker gaming-skærm. Den indbyggede lyd i laptoppen er ikke en mulighed.

Du kan ganske vist sætte lyden til stereoanlægget eller hjemmebioen, men så skal du dele oplevelsen med resten af husstanden – og måske også med naboer og underboer. Hovedtelefoner er sagen. Eller rettere et gaming-headset.

Hvis tegnebogen stadig er øm og kreditkortet forbrændt oven på Black Friday og julehandlen, vil det nok glæde dig at høre, at det faktisk er muligt at komme langt for relativt få penge.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Der findes selvfølgelig headsets, som koster tusindvis af kroner, men for en enkelt af de store sedler kan du stadig få noget, der er godt nok til at anbringe dig i samme klasse som de professionelle turneringsspillere.

Vi har her fundet hele syv gaming-headsets til en rimelig pris, der alle kan bruges som værktøj, når du kaster dig ud i virtuelle kampe eller udforsker mystiske verdener på skærmen.

4 Ting, du skal holde øje med

Disse ting er værd at kigge efter, når du køber hovedsæt:

  • Surround: Med virtuel surroundlyd i hovedsættet kan du høre, når fjenderne kommer listende bagfra.
  • Kabel eller ej: Trådløs forbindelse er smart. Men husk, at du alligevel sidder tæt på skærmen hele tiden.
  • Lys: Gaming handler om at have det sjovt. Og indbygget lysshow giver fest og farver.
  • Pasform: Det er vigtigt, at hovedsættet er let og behageligt at have på. Så prøv, før du køber!

Ikke hi-fi
Når vi tester hovedtelefoner til musiklytning, tæller korrekt og naturlig lydgengivelse højt. Sådan er det ikke nødvendigvis, når det gælder spiludstyr. Her handler det mere om forståelighed end om korrekthed.

Taleforståelse er vigtigt, ligesom evnen til at afsløre små detaljer. Derfor har nogle headsets en bevidst fremhævelse af diskant og øvre mellemtone, der ikke ville fungere i hi-fi-sammenhæng. Dog må det også gerne være sjovt at spille – hvilket kan oversættes til masser af bas, så eksplosionerne rigtig kan mærkes!

Nogle af dem er helt nye, mens andre er sidste års topmodeller, der nu sælges til favoritpris.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Bedst i test bliver Logitech Artemis G933, der er et glimrende eksempel på, hvad der adskiller gamingheadsets fra normale hi-fi-hørebøffer.

Målt på ren hi-fi-lyd er det en kende for grovkornet. Men det mere end udlignes af et gennemtænkt udvalg af spilfunktioner, der er lettilgængelige og lige til at bruge i kampens hede.

Det gør G933 perfekt til sit formål: at være et redskab for garvede digitale skrivebordskrigere.

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.