Test: Trådløs musik til alle

Audio Pro Addon T10 Gen2 scorer topkarakter og bliver testvinder.

Audio Pro Addon T10 Gen2 scorer topkarakter og bliver testvinder.

Musik-streaming bliver mere og mere dominerende. På farten er det selvfølgelig et par behagelige hovedtelefoner, der står for musikken. Til skovturen har man måske skaffet en simpel, batteridrevet rejsehøjttaler. Men hvad gør man derhjemme?

Unge, der flytter hjemmefra i dag, anskaffer sig sandsynligvis en trådløs højttaler i stedet for et traditionelt stereoanlæg. Også for familier med hus er en trådløs højttaler et udmærket supplement i sommerhuset, arbejdsrummet eller hyggestuen i kælderen.

I denne test har vi forsøgt at finde en balance mellem størrelse, pris og lydkvalitet. Her er ingen billige, skramlende plastichøjttalere med elendig lyd, men heller ikke store hi-fi-højttalere med urimelige prisskilte.

I mellemprisklassen får man velbyggede højttalere fra etablerede mærker med en lydkvalitet, der er god nok til de allerfleste. De kan spille højt nok til en fest, uden at det begynder at lyde dårligt, og de kan også formidle detaljer, når man vil nyde mere finstemt musik.

Læs hele testen på Testuniverset.dk

Ekstra funktioner at overveje
Et stadig mere aktuelt spørgsmål er, om man skal købe en rendyrket Bluetooth-højttaler eller gå direkte efter en multirumshøjttaler. Alle højttalerne i testen her kan bruges separat via Bluetooth. Det er nemt, og selv gæster kan let koble deres telefon til på den måde.

At vælge en multirumshøjttaler i stedet er mere fremtidssikret, hvis man finder ud af, at man gerne vil kunne spille samme musik i flere rum. Men selv som enkeltstående højttalere giver de nogle fordele. Ved at sende musikken via wi-fi i stedet får man længere rækkevidde og kan også få bedre lydkvalitet, for man slipper for den trods alt begrænsede overførselskapacitet i Bluetooth.

En anden ting at overveje er, om man kan nøjes med strømledningen, eller om højttaleren også skal have batteri. De fleste højttalere i denne størrelse og prisklasse er stationære. Men selv om man ikke har tænkt sig at tage højttaleren med i parken, kan det indimellem være rart at kunne flytte den.

Uanset om man vil høre en podcast på altanen, mens man drikker kaffe, eller vil have noget afslappende musik, mens man ligger i badekarret. Så er det rart at slippe for forlængerledninger.

Og vinderen er …
Audio Pro Addon T10 Gen2 – 2013’s bedste trådløse højttaler – er tilbage i en opgraderet version. På ydersiden er det meste velkendt med et elegant look.

Betjeningen er forbedret, så man ikke behøver at holde styr på en fjernbetjening. Og Addon T10 Gen2 har fået baskontrol, så man selv kan vælge, hvor vrede naboer man vil have. Den har nemlig masser af kraft, der kan fylde et helt rum med ren og flot lyd – tilsyneladende uden anstrengelse. Hatten af for det!

Læs hele testen på Testuniverset.dk

4 Ting, du skal holde øje med
  • Bluetooth: En standard til at overføre lyd trådløst. Bemærk, at en nyere version ikke nødvendigvis betyder bedre lyd.
  • AptX: En algoritme til at overføre lyd med lavere bithastighed, men uden at musikken komprimeres lige så meget.
  • Chromecast: Googles standard til at sende lyd til højttaleren via wi-fi.
  • Spotify Connect: Lader højttaleren hente musikken direkte via wi-fi.

Testen er bragt i samarbejde med Lyd & Billede.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.