Ernæringsekspert om stigende fastfood-indtag: »En ærgerlig udvikling«

Sådan lyder det fra Martin Kreutzer, ernæringsekspert og personlig træner hos Bodycomp.

»Måltider er et mentalt afbræk fra hele det tryk, der er i hverdagen. Når man spiser på farten, så får man ikke det afbræk, og min oplevelse er, at det er med til at holde folk stressede og pressede. Det er ærgerligt, at man ikke trækker vejret og spiser sin mad i et mentalt pitstop,« siger Martin Kreutzer.

Vi spiser mere på farten – se, hvad vi oftest køber

Han mener, at det er positivt, at steder som 7-Eleven og tankstationerne har fået flere sunde alternativer på hylden, men det overrasker ham ikke, at det fortsat er de usunde varer, der sælger bedst.

»Vi er drevet rigtig meget af vores umiddelbare lyst, når vi kommer ind sådan et sted. Fastfood har bare en umiddelbar appel, så det er svært at stå imod. Det er det, der frister, når vi står der med lavt blodsukker om eftermiddagen på vej hjem fra arbejde,« siger Martin Kreutzer.

Diætister kig væk: Sådan laver du verdens ondeste baconbombe-burger

Han mener, at det er en dyr ‘regning’, hvis man for ofte falder i og køber kager, pizza eller pølsehorn.

»Det ene er, at man bliver federe og federe af det. Bare tag en cookie. En kvinde på 60 kilo skal løbe 10 kilometer for at brænde den af. Det er der, vi er. Så det bidrager ikke godt til den generelle sundhed, hvis man spiser for meget af det her,« siger Martin Kreutzer og afslutter:

»Overordnet gør den her tendens mig mere bekymret end fortrøstningsfuld i forhold til den generelle folkesundhed.«

Bag reklamen: Sådan ser fastfoodburgerne ud i virkeligheden

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1