Test: Dressing gør forskellen på coleslaw

Dressingen gør forskellen på de syv bakker coleslaw i ugens test, mener akademigastronom Rune Kromann.

Dressingen gør forskellen på de syv bakker coleslaw i ugens test, mener akademigastronom Rune Kromann.

»De kunne godt være snittet på samme maskine den samme dag,« konstaterer kok og akademigastronom Rune Kromann, der er køkkenchef i ISS.

»Det er dressingen, der mest adskiller dem. Kålen og gulerødderne er overordnet set ret ens,« tilføjer han om de syv bakker coleslaw, som han og hans meddommer har smagt sig igennem.

»Forholdet mellem kål og gulerødder varierer en smule. Det kan enten give en overvægt af den bitre smag fra kålen eller en sødere smag fra gulerødderne,« siger lektor Michael René, der blandt andet underviser i sensorik ved Københavns Professionshøjskole.

Alle coleslaw er købt i supermarkeder, og plastikbeholderne, de sælges i, er helt ens. Vægten er i de fleste tilfælde også ens – 400 gram.

Læs mere på Testuniverset.dk

Sådan skal coleslaw være

Der skal være mest hvidkål, men samtidig en god balance mellem kålens bitterhed og gulerøddernes sødme.

Dressingen har typisk smag af mayonnaise, eddike og sennep og skal være tilpas tyk til, at den kan bide salaten sammen.

To vinder-salater fra Coop
Bedømmelserne afspejler da også, at der er stor lighed mellem salaterne. Fem af dem får middelbedømmelsen tre stjerner, mens to får fire stjerner. Som de foregående gange, vi har testet færdige salater, er det Coop, der stiller sig øverst på sejrsskamlen. Fire stjerner får deres to coleslaw.

»Dressingen er fed, har sødme, sennep og lidt syre – alt i alt en god balance, og det giver en god all round salat,« siger Rune Kromann om Coops ‘Coleslaw a la wild west’, mens Michael René sætter ord på de fire stjerner til Coops ‘Økologisk coleslaw salat’:

»Dressingen smager af sennep og har en god syre. Kålsmagen er mild, og salaten knaser dejligt.«

Læs mere på Testuniverset.dk

hvad er coleslaw?

Salaten bruges meget i USA, hvor den kom til fra Holland. Navnet kommer af ‘koolsla’, der er hollandsk og betyder kålsalat. Salaten består af snittet hvidkål, revet gulerod og en dressing, der binder de to sammen.

Man kan også variere salaten ved at tilsætte for eksempel løg, bladselleri, persille, æble.

Salaten er god som tilbehør til grillet kød eller burger – og i en burgerbolle med pulled pork.

Dressingen kan man selv lave af mayonnaise og/eller creme fraiche (eller andet mejeriprodukt), sennep, hvidvins- eller æbleeddike, sukker, salt og peber. Dressingen kan tilsættes hvidløg eller citronsaft efter ønske.

Kilde: Wikipedia og diverse sider på nettet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1