Økohavneren: Man skal have en hotdog i ny og næ

Sarah Boberg handler ofte økologiske  dagligvarer. For hende er det økologi, der burde være det normale.

Sarah Boberg handler ofte økologiske dagligvarer. For hende er det økologi, der burde være det normale.

Månedens økohavner

51-årige Sarah Boberg er skuespiller og bor ved Vesterbro Torv med sin kæreste.

Du kender hende som hardcore politichef i tv-serien “Broen”, som tjener i Hotellet og fra den københavnske teaterscene.

Til december kan du se hende i DR’s julekalender – rollen holdes fortsat hemmelig. 51-årige Sarah Boberg bor på Vesterbro med sin kæreste, og når hun ikke er på turne, handler hun ofte i Netto og Irma under Det Ny Teater.

Her køber hun økologiske varer. Da hun var yngre, boede hun i New York, hvor hun var gift med en italiener og fik sønnen Max.

Økohavneren: Det ændrede mit forbrug at få en baby

Dengang i slut firserne og op gennem halvfemserne var det helt normalt at få måltidskasser med økologiske varer i USA – præcis som for eksempel Aarstiderne i dag.

Hver lørdag og søndag var der markeder med økologiske varer, men det var nyt i Danmark, så da familien flyttede fra USA til Danmark, handlede Sarah økologisk i helsekostbutikker.

”Heldigvis er det jo helt normalt nu og noget, man kan få i alle butikker – i hvert fald her i København. Jeg håber, at det en dag bliver sådan, at det er økologi, der er det normale og ikke noget særligt,” siger Sarah Boberg. Hun er ikke fanatisk, men vælger så vidt muligt økologiske varer, især fordi det er bedst for kroppen, mener hun. Men også ud fra et politisk synspunkt.

”Jeg synes, at det er godt at vide, at man er med til at gøre noget godt for miljøet og kloden, og så er det rart ikke at fylde sin krop med gift. Men jeg tror også, at man skal have lidt gift for at klare sig i verden. Man er nødt til at have en hotdog i ny og næ.”

Ritt Bjerregaard: Jeg gider ikke økologi, hvis det ikke smager godt

Sarahs økotips

Det bedste ved at leve økologisk
Det er, at man ikke får så mange giftstoffer i sig. Og så smager det godt. Jeg kan godt smage forskel på en økologisk gulerod og en konventionel. Men veninde lavede engang en test på mig, men jeg kunne smage forskel.

Det sværeste ved at leve økologisk
Nogle gange er der nogle varer, man ikke kan få økologisk.

Bedste økosparetip
Det er at tænke på, at der faktisk er mere mad i en lille øko-kylling end en stor vandpumpet kylling. Det smager af mere, og der ikke noget svind. Og så kan man jo spise flere kartofler.

Jeg springer økologi over …
Når jeg arbejder meget og er på turné, så spiser jeg meget take-out. Så er det ofte, at det ikke er økologisk. Og juleaften tænker jeg heller ikke over det – jo forresten, min rødkål var økologisk.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.