Vi flotter os med dyrere charterferier

Gennemsnitligt bruger danskerne 10 procent mere på en charterferie, end vi gjorde for bare to år siden.

Gennemsnitligt bruger danskerne 10 procent mere på en charterferie, end vi gjorde for bare to år siden.

Værelset er lidt større, maden er lidt bedre, og serviceniveauet har fået et nøk op, når tusindvis af danskere i disse uger ankommer til det hotel, de skal boltre sig på i forbindelse med årets sommerferie.

Vi er nemlig begyndt at punge ud i lidt større stil, når vi bestiller ferie, viser data fra Danmarks største rejsebureau, Spies.

Gennemsnitligt bruger danskerne 10 procent mere på en charterferie, end vi gjorde for bare to år siden. Det hænger blandt andet sammen med, at vi er gået fra typisk at bestille trestjernede hoteller til hovedsageligt at bestille firestjernede hoteller.

»Folk er blevet mere villige til at betale for at bo godt. Vi oplever, at kunderne er kommet dertil, hvor de vil bo mindst lige så godt, som de gør derhjemme. Folk har fået flere penge mellem hænderne de seneste år, og det kan vi blandt andet mærke ved, at vores mest luksuriøse tilbud er dem, der bliver udsolgt hurtigst,« siger Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies Rejser.

Eksperter advarer: Pas på forholdet efter ferien

Så mange danskere rejser på charterferie
  • 2005: 919.633
  • 2010: 916.310
  • 2015: 993.195
  • 2016: 988.302
  • 2017: 1.053.330

Kilde: Rejsearrangører i Danmark, interesseorganisation for 15 rejseselskaber, der dækker 90 procent af markedet.

Pengene sidder løsere
Og det er ikke kun kvaliteten af rejserne, der er stigende. Også antallet af danskere, der rejser ud på charterferie, er på vej op, viser tal fra interesseorganisationen Rejsearrangører i Danmark.

I 2017 var det 1.053.330 danskere, der rejste på charterferie. Det er syv procent mere en året før – og det højeste antal siden statistikken startede i 2005.

En tendens, der hænger sammen med, at det går godt i Danmark på flere parametre, vurderer Jes Nyholm, cheføkonom i Spar Nord.

6 ting, du skal tjekke inden bilferien

Boligpriserne er stigende, reallønnen er stigende, stadig flere kommer i job, og danskerne har sparet store summer penge op de seneste år.

»Folk har fået en mere positiv oplevelse af deres egen situation. Der er ikke længere en frygt for finanskrisens spøgelse, hvor man var bange for at miste sit job og stå skidt økonomisk. Det betyder rigtig meget,« siger Jes Nyholm og uddyber:

»Pengene sidder en del løsere lige nu. Det er ren psykologi. Når vi er trygge og føler os sikre i vores job, så tør vi også godt åbne lidt mere op for pengepungen og forkæle os selv lidt mere med ferier og den slags.«

Han mener også, at danskerne i dag køber ferier på en mere fornuftig baggrund, end de gjorde før finanskrisen.

»Finanskrisen rystede os. Siden har vi set dans­kerne spare op som vanvittige, afdrage på gæld og lægge penge til side. Før finanskrisen var mange af de her luksusoplevelser købt for penge, vi havde lånt. Det sker ikke i samme omfang nu. Så det her er udtryk for, at vi er begyndt at bruge nogle af alle de penge, vi har stående,« siger Jes Nyholm.

Sådan undgår du miljøbøder på bilferien

De mest populære sommerferie-destinationer
  1. Mallorca
  2. Kreta
  3. Tyrkiet
  4. Rhodos
  5. Cypern

Kilde: Spar Nord, Spies

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.