Kristian Jensen: Danmark er for dem, der kan og vil

Kære Jai-Li, Muhammed, Sergio og Latifah! Tak fordi I er kommet til Danmark og tager fat, hvor danskerne ikke kan eller vil. Tak fordi I er med til at gøre Danmark til et rigere sted.For uden jer ville Danmark anno 2015 ikke hænge helt så godt sammen.

Sådan burde langt flere politikere sige, når de taler om indvandrere og flygtninge. For alt for meget af debatten om personer i Danmark med anden etnisk baggrund end dansk tager udgangspunkt i problemerne.

Og sagen er, at langt de fleste er kommet hertil med et klart ønske om at passe deres familie, passe deres arbejde og passe godt ind i det frie danske samfund med alle vores rettigheder og friheder. De er kommet hertil for at være med og ikke mindst for at bidrage.

Jeg forsøger ikke at sige, at der ikke er problemer nogen steder, eller at alt er rosenrødt i forhold til indvandring og asylansøgere.

Der er mange ting, som jeg og Venstre vil lave om, hvis  vi får flertallet til det, og der er mange områder, hvor vi kan gøre integrationen meget bedre.

Læs mere:

Opgør i Venstre? »Jeg skrev kronikken, inden Inger gik i bio«

Venstres næstformand: »DF mener, vores kultur er svag«

indvandrere

Flere og flere indvandrere er kommet hertil med et ønske om at passe deres familie, passe deres arbejde og passe godt ind i det frie danske samfund. (Arkivfoto: Scanpix)

Læs også: Ugens leder: Borgerligt opgør om indvandrere

Vi kan ikke undvære jer

Terrorangrebene i København viste med uhyggelig tydelighed, at vi skal bekæmpe antiradikalisering bedre. Men nogle få ekstremister må ikke få lov til at skygge for de mange, som ønsker integration, og hvis vi kun fortæller de negative historier eller lader problemer med nogle få nydanskere skygge for succeshistorierne med de mange, skader vi Danmark. Både nu og i fremtiden.

Vi skal være glade for jer borgere, der er kommet hertil fra nær og fjern og arbejder; som gør en indsats og bidrager til danske virksomheder og ikke mindst stiller jeres varme hænder til rådighed. Vi kan faktisk slet ikke undvære jer.

Det gælder den ukrainske medarbejder på gården, som tager de tidlige morgenvagter med malkekøerne, så vi kan få frisk mælk på bordet, og Arla kan eksportere danske mælkeprodukter verden rundt.

Det gælder den højtuddannede pige fra Bangladesh, som hjælper en dansk tekstilvirksomhed med unik viden om slidstyrke for arbejdstøj.

Det gælder de tusindvis af personer, som holder vores servicefag og turismeerhverv kørende og sikrer, at både aftensmaden og hotelværelset er af højeste kvalitet. Og at vores ældre og syge får den rette behandling, hvad angår faglighed, og ikke mindst hjertevarme.

Læs også: Inger Støjberg skal hugge vælgere fra DF

Sortsyn dominerer

Flere og flere indvandrere, og særligt anden- og tredjegenerationsindvandrere, ser sig selv som danske og deler danske værdier og vaner. Gennem de seneste 15 år er forskellen i beskæftigelse mellem danskere og indvandrere indsnævret markant. De unge uddanner sig og har ofte et iværksættergen, som vi alle kan lære af.

Vi har altså al mulig grund til at ændre det sortsyn og fokus på negative historier, som stadig dominerer samfundsdebatten i Danmark.

Venstre skrev i sommer et nyt udlændingepolitisk udspil, som blev meget debatteret  og endnu mere misforstået.

Titlen på vores udspil er: Danmark – for dem, der kan og vil. Med udspillet åbner vi faktisk muligheden for, at endnu flere kan komme til Danmark, hvis de kan arbejde og forsørge sig selv. Jeg vil nemlig gerne have, at vi fortsat kan byde velkommen til Jai-Li, Muhammed, Sergio, Latifah og mange andre, så  længe de vil arbejde, bidrageog respektere danske værdier.

For dem ønsker jeg et Danmark, der er åbent.

Venlig hilsen og ikke mindst velkommen!

Læs også: Opgør i Venstre? »Jeg skrev kronikken, inden Inger gik i bio«

Læs også: Venstres næstformand: »Vi skader Danmark med negative historier om indvandrere«

Læs også: Inger Støjberg skal hugge vælgere fra DF

Læs også: Ugens leder: Borgerligt opgør om indvandrere

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.