Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Mille Dinesen om sin hippie-barndom: Jeg har tre fædre

Det er ikke mange, der kan sige, de har tre fædre. Men det kan 41-årige Mille Dinesen, som lige nu er aktuel i TV2’s serie Rita og som er kendt fra ’Nynne’.

Hendes mor er pensioneret ergoterapeut og var først kæreste med en mand, der hedder Ole. De kunne desværre ikke blive gravide og gik fra hinanden.

– Så havde min mor en flirt med Leif på Roskilde-festivalen i 1973, hvorefter jeg kom til verden i 1974. Men de to skulle ikke være sammen, så under graviditeten var min mor igen sammen med Ole i et stykke tid. Leif tjekkede, at alt gik rigtigt til de første par år. Da jeg var to, mødte min mor Peter til fest i ismejeriet i Brumleby, og de blev par. Han adopterede mig og har siden været min far. Den bedste af slagsen. Han er teknisk chef i TV-Lorry i dag. Men vi har kendt de andre, og Ole blev kæreste med og gift med en anden kvinde i Brumleby, og de har altid været familiens bedste venner, forklarer Mille Dinesen til ugebladet SØNDAG.

Cecilie Hother gik i 5 forskellige folkeskoler – læs hvorfor på søndag.dk

 

Har vendt familielivet på hovedet

Mille Dinesen har også selv vendt sit familieliv lidt på hovedet som voksen. Hun blev gift som 19-årig med jazzmusikeren Jakob Dinesen, men i dag er hun single og har ikke børn.

– Jeg har vendt mit liv om i forhold til venner og veninder. Jeg var gift i 12 år, fra jeg var 19, og da jeg så blev skilt, fik alle mine veninder og venner familie og børn. Lige nu er jeg alene. Og jeg ville ikke kunne have lavet »Rita«, hvis jeg havde haft så meget som en hamster at skulle tage mig af, forklarer hun.

 

I øjeblikket har hun gang i en masse projekter og skal for eksempel være vært for et Dansk Røde Kors-show på TV2 den 9. maj.

 

Kaya Brüel om sin barndom: Der var ikke plads til mig i min mors liv

 

’Rita’ og ’Nynne’ har forandret meget

 

For Mille Dinesen er der et tydeligt før og efter ’Nynne’, som hun medvirkede i tilbage i 2005 og 2006, og selv om ’Rita’ har betydet meget, er det på en anden måde.

 

– Folk troede seriøst, at jeg var Nynne, fordi de ikke havde set mig i andet. Nu kan folk bedre differentiere. Rollen som Rita er også anderledes. Hun er også sindssygt markant, men jeg føler mig ikke låst inde i en meget lille kasse med ’Rita’, fordi det er en bredere rolle og et bredere udtryk i hele serien, slår hun fast.

 

Mille Dinesen kan også mærke tv-seriens effekt på en anden måde. Hun tænker sig om to gange, når hun skal købe ind.

 

– Nu, hvor »Rita« kører på tv, bliver jeg lidt skrøbelig med det hele. Misforstå mig ikke. Jeg har ikke været ude for nogen ubehagelige oplevelser, tværtimod, men jeg tænker alligevel mere over det, hvis jeg for eksempel skal købe ind. Der er jo altid et øje på en udefra, og det virker sådan lidt ufrit. Andre skuespillere tackler det nok bedre end mig, og det er nok noget, der foregår i hovedet på mig. Jeg er sådan en, der ville købe ind i nattøj, hvis jeg kunne, og det gør jeg nok om et halvt år, men ikke, mens serien kører. Jeg vil ikke klynke. Det irriterer mig bare, at jeg har det sådan, siger hun til SØNDAG.

 

Susanne Bier mener selv, at hun er verdens dårligste husmor. Læs her hvorfor

 

Svært med et følejob

En stor del af en skuespillers liv består i at vente ved telefonen på næste tilbud. Men det kan være svært for Mille Dinesen.

 

– Jeg kan stadig have den der fornemmelse af, at det måske var det sidste opkald lige før. Det er anstrengende på den måde, at det kan føles meget personligt. Det er forfærdeligt, når telefonen ikke ringer, for jeg kommer uvilkårligt til at tænke, at det er, fordi jeg ikke spiller godt. Det er, som om arbejde og person smelter sammen, fordi det at være skuespiller er sådan et følejob. Den første anmeldelse af »Nynne« i Politiken var bestemt ikke dårlig. Men der var én sætning, der fik mig helt ned i kulkælderen. Jeg huskede den i årevis, men nu har jeg heldigvis glemt den, siger hun.

 

 

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes