Gæsteblogger: Gentag efter mig! Nej!

Foto: Blitzen.dk

Foto: Blitzen.dk

På tide at tage ansvar

Kan det virkelig passe at den her generation af forældre ikke magter at tage ansvar, tænke selv eller bruge sund fornuft mere?
Curlingforældre, et ord der bliver brugt mere og mere, måske fordi de bliver mere og mere synlige i vores hverdag. Forældre der skaber små egoister, forældre der råber, skriger og skyder skylden over på alle andre når de ikke får det som de vil.

Hold kæft det gør mig arrig. Er snoren på sengeranden for lang, så klip lortet til. Det må bare ikke komme som en overraskelse at lange snore ikke høre til hos små børn, lige som plastikposer, små genstande og store køkkenknive heller ikke gør. TA’ nu et ansvar, og brug sund fornuft og stop med at straks oprette et tude opslag på facebook over hvor grumme producenterne er. Det er fandme “kat i  microovn” om igen.

Undskyld, jeg er mor til småbørn

NEJ dit barn er bare ikke verdens omdrejningspunkt, og alle folk i verden skal ikke smide hvad de har i hænderne for at please det i hoved og røv bare fordi du ikke magter at lære det om de socialespilleregler der findes.
Køb cd’en fra frost filmen og forklar dit barn at i desværre kom for sent og de gode pladser var optaget, men nu kan i synge med på alle sangene fra frost filmen i bilen i stedet for at stå på en overfyldt plads.
Ja, livet er hårdt, snup en tudekiks og brug den tid det tager at lære dit barn om hvad respekt for andre mennesker er, hvis du da selv kan huske det. Er bogen fra føtex ikke fyldt ud med alle dyrekort, så ret ryggen og forklar dit barn at man ikke altid kan få alt hvad man peger på.

Gæsteblogger: 10 ting du giver afkald på når du får børn

Lær nu dit barn at handling har konsekvenser og at for at nyde skal man yde. Prøv at start med at sige: “nej”. Hjælp med at stoppe en meget kedelig udvikling hvor vi ender med en flok egoistiske højrøvede unge der tror de kan behandle alle som de lyster, og får de ikke deres vilje så råber, skriger og klager de til alle bare for at få deres vilje.  Facebook tude opslag og underskift indsamlinger, stik lortet skråt op og GØR noget. Ta’ et ansvar, brug hovedet!

Her er de sjoveste pigenavne

 

Læs meget mere om det moderne familieliv i en sammenbragt familie på bloggen Stjernemor.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.