Sådan slipper du lettest af med rod i hjemmet

Rigtigt mange mennesker har svært ved at slappe af, hvis deres hjem roder. Men når først rodet er ved at vokse op om ørerne på os, så kan det være virkelig svært at finde ud af, hvor vi skal begynde. Ifølge oprydningskonsulent Kamille Sommer, så handler det om, at vi aldrig når derud, hvor vi ikke kan finde vej og sti rodet. Derudover er det vigtigt at lære, hvordan vi holder rodet i bund, når vi først har fået ryddet grundigt op.

Dét fortæller dit rod om din personlighed – se mere på Q.dk

Det med at holde oprydningen ved lige er i hvert fald en udfordring, som oprydningskonsulent Kamille Sommer ofte møder. Få her hendes bedste tips til at holde rodet under kontrol:

1. Ryd op i dit hjem hver aften inden sengetid. Brug 10 minutter på at lægge ting på plads, så du står op til et opryddet hjem hver morgen.

2. Når du står i butikken og overvejer at købe en genstand, så overvej med det samme, hvor den skal stå, og om der er noget andet, du vil give afkald på i stedet. Dette kan afværge, at du overhovedet køber genstanden, så du både sparer penge og undgår for mange ting i dit hjem.

Rod skaber uvenskab på arbejdet. Læs mere på Q.dk

3. Væn dig til at gennemgå dine ting jævnligt. Hvis du skal hente en ting inde i et skab, så tjek lige om der er noget derinde, du kan undvære.

4. Køber du mange bøger? Der er en stor pengebesparelse i at låne dem på biblioteket først, for at se om det overhovedet en bog du har lyst til at eje. Samtidig sparer du plads, ved at du ikke køber hver en bog, der ser interessant ud.

5. Væn dig til at sætte dine ting på plads, hver gang du har brugt dem.

Ekspert: Sådan slipper du af med rod. Læs med på Q.dk

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.