Den overraskende grund til du bliver udmattet

Det, der udmatter os allermest i løbet af en arbejdsdag, er, hvis du hele tiden bliver forstyrret i dit arbejde

Det, der udmatter os allermest i løbet af en arbejdsdag, er, hvis du hele tiden bliver forstyrret i dit arbejde

En undersøgelse, som er blevet offentliggjort i tidsskriftet International Journal of Stress Management, peger på, at noget af det, der udmatter os allermest i løbet af en arbejdsdag, er afbrydelser. Det vil sige, hvis du hele tiden bliver forstyrret i dit arbejde, fordi telefonen ringer, der kommer nye mails, eller kollegerne og andre kommer til dit bord og taler. Det skriver Womenshealthmag.com

Ender du med at småspise, fordi du er stresset? Læs, hvad du kan gøre i stedet, på Femina.dk

I undersøgelsen spurgte forskerne 252 deltagere om, hvordan deres arbejdsdage forløb i forhold til afbrydelser. Derudover blev de spurgt ind til deres generelle stressniveau. Og forskerne kunne se af resultatet, at jo oftere folk blev forstyrret i løbet af dagen, jo mere mentalt drænede og fysisk udmattede var de.

Forskerholdet undersøgte ikke, hvad årsagen til det høje stressniveau var hos de deltagere, som hele tiden blev afbrudt. Men de antager, at en afgørende faktor kan være, at afbrydelser får stresshormonet kortisol til at stige i kroppen.

– Ikke alene skal du bekymre dig om, den tid du har mistet på forstyrrelsen, men vores undersøgelse viser, at det kan have en skadelig psykologisk virkning også, siger Bing Lin, der er en af forskerne bag undersøgelsen og psykolog ved Portland State University.

Der er forskel på at være stresset og at have travlt. Læs, hvilken en af delene, der har ramt dig, på Søndag.dk

lur-powernap-træt

Det gør du for at hjælpe dig selv
Laura Stack, der har skrevet bøger om at arbejde effektivt, forklarer til Womenshealtmag.com, at du kan hjælpe dig selv ved at afbryde lyden til elektronik, som forstyrrer dig. Det kan lette din stress, hvis du selv har kontrollen over, hvornår du tjekker din telefon og din mail.

Et andet trick, som kan virke afvisende på dine snakkesalige kolleger, er at bruge hovedtelefoner, forklarer hun. Det betyder, at med mindre det er meget vigtigt, så vil det få folk til at vente med at afbryde dig – eller helt droppe det, hvis det alligevel ikke var noget af betydning, de ville sige.

Æg til morgenmad giver energi hele dagen

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes