Derfor skal du blive hjemme når du er syg – uden at have dårlig samvittighed

Du smitter andre og er syg i længere tid, hvis du ikke bliver hjemme fra arbejde, når du er syg.

Du smitter andre og er syg i længere tid, hvis du ikke bliver hjemme fra arbejde, når du er syg.

En undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening viser, at sygefraværet blandt privatansatte i 2014 var det laveste i 19 år. Flere danske virksomheder peger på, at årsagen til det dalende fravær ikke skyldes, at medarbejdernes immunforsvar er blevet styrket, men at finanskrisen får flere til at gå på arbejde, selvom de burde holde sig væk.

»Vi har været i en økonomisk krise, og folk er bange for at miste deres job. Alle kender nogle, der har mistet deres arbejde. Så der er sket en ændring i befolkningen de seneste 5-10 år,« siger Lise Agerley, der er kommunika­tionsdirektør i Alka Forsikring, til tv2.dk.

Derfor er kvinder mindre syge end mænd

Det går ud over økonomien
Hos Arla Food er hr-chef Morten Krebs Gjesing ikke begejstret for, at medarbejderne slæber snot og andre smitsomme bakterier med på arbejde.

»Tit, hvis folk har nogle symptomer, bliver de bare syge endnu længere, hvis de tager på arbejde. Hvis folk er syge, så skal de blive hjemme under dynen,« siger han til TV 2 Business.

Det er dog ikke kun hensynet til den syge medarbejder, der får virksomhederne til at pege fingeren i retning mod dynerne. Det økonomiske perspektiv spiller også ind.

»Når man er syg og går på arbejde, smitter man også andre, og det er ærgerligt for vores økonomi. Man kan se, at når der mangler mange på en arbejdsplads, så sælger vi mindre og får behandlet sagerne langsommere,« forklarer kommunikationsdirektør Lise Agerley til tv2.dk.

Her er de 10 sygemeldinger, som cheferne finder mest troværdige

Folk med kolde næser bliver oftere syge

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes