Derfor skal du droppe arbejdsmails efter fyraften

Det skaber en usund kultur, hvis man sender arbejdsmails efter fyraften.

Det skaber en usund kultur, hvis man sender arbejdsmails efter fyraften.

En undersøgelse, som Epinion foretog for DR Nyheder for nogle år siden, viste, at omkring hver tredje dansker mindst en gang om dagen tjekker deres arbejdsmail, når de har fri. Og eksperter forudser, at andelen vil stige.

Det kan give stress, når arbejds- og privatlivet flyder sammen, og derfor bør lederne gå forrest med at stoppe den kultur. Det mener Malene Friis Andersen, ph.d., selvstændig organisationspsykolog og stressforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Hun mener, at lederne ikke er opmærksomme på, hvordan de præger kulturen, når de sender mails til medarbejderne i fritiden.

»Mange ledere siger: Jamen, jeg har jo sagt til mine medarbejdere, at jeg ikke forventer, at de skal svare med det samme, at det sagtens kan vente til dagen efter,« siger Malene Friis Andersen til DR Nyheder.

Så mange danskere vil arbejde mindre

Kopierer ledernes adfærd
Hvis lederne har en ubændig trang til at tænde computeren og skrive mails efter arbejdstid, skal de bare fortsætte med det, men Malene Friis Andersen anbefaler, at de indstiller mailsystemet til først at sende mailen, når medarbejderen er mødt på arbejde.

Ellers vil medarbejderne kopiere lederens adfærd.

»Det er som med børn: De gør ikke, hvad mor og far siger. De gør, hvad mor og far gør. Det gælder også i medarbejderrelationen. Så hvis man som leder sender mails uden for normal arbejdstid, vil medarbejderne også gøre det,« forklarer hun til DR Nyheder.

Derfor kan dit arbejde gøre dig barnløs

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.