Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Derfor har du fornemmelsen af aldrig at have nogen penge

Forsvinder dine penge lige så hurtigt, som du har tjent dem ind?

Forsvinder dine penge lige så hurtigt, som du har tjent dem ind?

Forsvinder dine penge lige så hurtigt, som du har tjent dem ind? Og så endda uden, du har en konkret føling med, hvad de er blevet brugt til? Du er på ingen måde den eneste.

INs økonomiekspert Lone Eriksen fortæller dig her, hvordan du undgår, at det sker måned efter måned.

– For nylig rådgav jeg et par omkring 50 med gode uddannelser og vellønnede stillinger, der sagde til mig: ’Vi har det samme beløb til vores rådighed, som da vi var under uddannelse’. Det er tankevækkende, at selvom du bliver ældre og tjener flere penge, går du stadig rundt med det samme mindset, som da du var ung og ikke havde særlig mange penge, siger Lone Eriksen.

Er du stadig mor for din mand? Få parekspertens bud på, hvad du skal gøre ved det.

Flere penge til rådighed

I langt de fleste tilfælde kan det dokumenteres sort på hvidt, at der rent faktisk er flere penge til rådighed, men følelsen er den samme, og derfor kommer du også til – ubevidst – at bruge flere penge, så du lander det samme sted, som da du var i gang med din uddannelse.

– Hvis du ikke har så mange penge, at du kan leve af dem, skal du arbejde for at skaffe penge. Når du arbejder, bytter du din tid for penge – nogen giver dig penge for at gøre noget. Jo flere penge du har brug for, jo mere skal du arbejde. Det er den måde, de fleste har set forældre og bedsteforældre tjene penge, og derfor bliver det højst sandsynligt også den måde, du tjener dine penge på, siger eksperten og fortsætter:

– Det har altid har været sådan, så det er ikke noget, vi er særligt bevidste om, at vi kan ændre. Bliver du præsenteret for nye og andre metoder at tjene penge på, afviser du det, fordi du tror, at det er svindel og humbug.

Læs på IN.dk om 13 grunde til, du er træt.

Tid fra familien

Hvis du føler, at du lever fra lønningsdag til lønningsdag, at din indtægt er væk, inden den næste lønudbetaling dukker op, så kommer du aldrig ud af den vane, og du vil hele livet skulle sælge din tid for penge. Den tid, som du måske hellere vil bruge sammen med dine børn og din familie.

– Hvis du bare en gang imellem satte dig ned og tænkte over, hvor mange timer du skal arbejde for at kunne betale f.eks. et nyt tv – hvis du låner til det, er det selvfølgelig endnu flere dage af dit liv, du betaler for et nyt tv, siger Lone Eriksen og kommer med følgende forslag:

Begynd at overveje, hvordan du ønsker, dit liv skal forme sig – skal det fortsætte, som det gør nu, er det fint, drømmer du om noget andet, er det ikke nok at drømme og fortsætte med at gøre, som du plejer, for så vil din situation være den samme næste år og næste år og om 20 år. Tænk på, hvor meget af dit liv, du har lyst til at bytte for penge, som du bruger til noget, som du måske inderst inde ikke bryder dig om, eller som du køber for at imponere venner og naboer.

Her er 10 gode økonomiske råd til dig, der skal skilles – få dem på IN.dk.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes