Lykkeeksperten: Er du lige blevet fyret? Tillykke!

Tænk positivt, selv efter at du er blevet fyret, siger lykkeeksperten.

Tænk positivt, selv efter at du er blevet fyret, siger lykkeeksperten.

At miste sit job i dag opfattes desværre i de fleste tilfælde negativt, frustrerende og omvæltende, og sammenlignes sågar med dødsfald.

De første tanker er: ”Hvorfor mig?”,” Hvad nu?”, ”Det bliver svært for mig at finde så godt et job igen”. Følelserne af usikkerhed på det personlige og økonomiske plan, tomhed, da arbejdet sædvanligvis plejer at fylde meget i vort liv.

Lifecoachen: 6 tips til mere lykke i 2016

Angst, vrede og sorg er helt almindelige, når man er blevet afskediget fra sit job. Bare tanken om, at man skal melde sig til arbejdsformidlingen og acceptere en status som “arbejdsløs”, kan få en til at føle sig ulykkelig og mindreværdig.

Men alle situationer har både positive og negative sider. ”Men hvad er det, der er positivt her?” vil du sikkert spørge.

arbejde-stress

Nød du dit arbejde, eller gjorde du det for pengene? Foto: Colourbox

Din fortolkning og balance er alfa og omega
I universet findes der ikke positive og negative situationer. Der er kun energi og du vælger selv om den skal være positiv eller negativ. Alt har en mening. En positiv og afslappet reaktion på en given situation, accept af fakta så at sige, er basis for at opnå succes i fremtiden.

Var det nu også virkeligt dit drømmejob, du blev fyret fra? Ville du have det tilbage, hvis det ikke var for pengenes skyld?

Kan man lide, hvad man laver, føles ens indsats ikke som et arbejde, men som en fornøjelse.

Lykkeeksperten: 12 ting du IKKE bør gøre i 2016

Når man mister sit job, bliver man også frustreret, da mange associerer sig selv med deres karriere. “Hvem er jeg uden job?”  Jamen, du er den samme person, som du altid har været!

Ofte er det ikke selve situationen, der stresser os. Det er vores forhold til den. Med andre ord, er det vores fortolkning af en bestemt situation, der giver os stress.

Når man er stresset eller bekymret, skal man først komme i balance og derefter begynde at søge noget andet. Balancen er vigtig.

Når man ikke har ro i sig selv, tænker man måske sådan og forstærker dermed tankerne med negative følelser:

 • Jeg er dum og uheldig osv. Har følelser som skyldfølelse, frustration, angst, vrede, skuffelse osv.
 • Jeg / min familie kan simpelthen ikke klare det økonomisk. Har angst for fremtiden.
 • Hvorfor var det mig, der blev fyret? Uretfærdighed, medlidenhed, håbløshed, ked af det osv.

Når man føler sig negativ og utaknemmelig, gør man automatisk sin egen situation endnu værre.

Men inden du drukner dig i negativitet og bruger tiden på at fortælle alle om, hvor synd det er for dig, og om hvordan chefen ikke kan  være det bekendt, og kollegaerne burde være mere solidariske, så læs med her.

Her er de 12 trin til dit drømmejob i praksis fra lifecoach og lykkeeksperten Nathalie Dahl fra www.anturi.dk. 

anmelde-job

Se fyringen som en mulighed for at få dit drømmejob. Foto: Colourbox

12 trin til dit drømmejob i praksis.

 1. Stop med at lede efter medfølelse fra alle, som du kender. Det har du ikke brug for lige nu. At fortælle én gang til nogen, som står tættest på dig, er nok. Lad være med at spille offerrollen. Tag dit liv i dine hænder!
 2. Du bestemmer selv, om du er arbejdsløs, eller om du er en vinder, som næsten har sit drømmejob. Alt starter i dine tanker. Hold fokus på dit mål, og sig til dig selv, at du allerede har dit drømmejob.
 3. Lad være med at bruge din tid og energi på din fortid, som allerede nu er en illusion. Du kan ikke ændre på det, så acceptér situationen og saml kræfter til at finde den bedste løsning.
 4. Vær taknemmelig over, at du havde dette arbejde i nogle gode år. Tak dine tidligere arbejdskammerater og alle, som du fik glæden ved at arbejde sammen med. Vær også taknemmelig for alt og alle, som du har i dit liv.
 1. Find nogle positive ting ved din fyring:
  • Du har fået mere tid til dig selv, din familie og dine venner
  • Du har fået erfaring fra din tidligere arbejdsplads
  • Trods alt er det første gang i XX antal år, du er uden job
  • Du har fået muligheden for at starte på en frisk og gå efter din drøm
  • Du har et godt helbred og en alder, så du stadig er på arbejdsmarkedet
  • Du har tid til at finde ud af, hvad du gerne vil, hvis dit tidligere arbejde ikke var dit drømmejob
 1. Styrk dit selvværd. Lær at tro på dig selv. Kig tilbage på alle dine succeser. Du kunne klare meget mere, og det kan du også nu.

Sådan skinner du igennem til jobsamtalen

 1. Drop mennesker, som du bliver ked af og træt at være sammen med. Stræb efter dem, som er positive og vil løfte dig.
 1. Find indre ro. Du kan prøve at meditere (at være alene i stilhed er også en slags meditation), at dyrke sport, at være i naturen, danse, føle din krop, elske.
 1. Find ud af, hvad du præcist vil arbejde med i fremtiden. Se din nye arbejdsplads foran dig, og se dig selv glad og smilende sammen med dine nye arbejdskammerater, som om du allerede har et job.
 1. Find ud af, hvad du vil arbejde med og hvilket firma du vil arbejde for. Saml alle oplysninger om tre firmaer, hvor du kan gøre en forskel. Studér de firmaer grundigt. Skriv ned, hvordan dit job skal se ud, lav en plan hvordan du kan optimere det firma, beregn hvor mange penge du kan tjene til din fremtidige arbejdsgiver og hvor mange penge du vil have i løn. Tag ud til firmaet og snak med en beslutningstager og bed om et møde med direktøren. Tro mig. Selv om firmaet måske ikke har nogen stillinger i øjeblikket, vil de oprette en til dig, og de vil finde ud af, hvordan de får dig ind.
 1. Forbered dig godt til dine jobsamtaler. Lyt. Vis respekt. Stil spørgsmål. Vis hvor meget du brænder for at få jobbet. Lyt til din mavefornemmelse inden du svarer på deres spørgsmål.
 2. Tro på dig selv. Vær systematisk flittig og stædig. Giv ikke op. “Nej” i dag betyder ikke “nej” i morgen. Alt er muligt.

Præsentation, jobsamtale eller eksamen? 5 trin til til at undgå nervøsitet

Held og lykke med det!

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.