Forkølet i trafikken farligere end spirituskørsel

At være forkølet i trafikken farligere end spirituskørsel

At være forkølet i trafikken farligere end spirituskørsel

De færreste vil sætte sig ind i en bil på førersædet, hvis de har drukket over fire store fadøl. Men du er næppe klar over, at du har bedre kontrol over bilen i den tilstand, end hvis du er forkølet.

Sukker kan forlænge din forkølelse. Læs hvorfor på Søndag.dk

Det er en britisk undersøgelse fra Cardiff University, der fastslår, at din reaktionstid er endnu langsommere, når du er forkølet, end hvis du har drukket omtrent fire halve liter fadøl.

– At være forkølet svarer til at have drukket tre eller fire halve liter fadøl og være over promillegrænsen, siger Andy Smith fra Cardiff University, der er professor og leder af undersøgelsen, til Dailymail.co.uk

6 ting du ikke vidste om forkølelse. Læs mere på Søndag.dk

Nys kan også påvirke kørslen

At være forkølet nedsætter din reaktionstid med en tredjedel, viser undersøgelsen. Og der er tilsyneladende ikke forskel på, om det er en mild eller en slem forkølelse.

Er du oven i din forkølelse plaget af nys, viser undersøgelsen, at du tager hovedet væk fra vejen i cirka tre sekunder, hver gang du nyser. Det er med til at slække din evne til at køre bil.

Professoren påpeger, at selvom det ikke er ulovligt at køre bil, når du er forkølet, så bør du være klar over, den risiko der er forbundet med det i den tilstand.

Sådan kommer du igennem det kolde vintervejr uden snot og snue. Se hvordan på Søndag.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.