Søndagsavisen mener: Stop mistilliden til de ledige

Vi bør droppe kravene til to ansøgninger om ugen, hvis den ledige har kontrakt på fast job inden for eksempelvis fire eller fem uger.

Vi bør droppe kravene til to ansøgninger om ugen, hvis den ledige har kontrakt på fast job inden for eksempelvis fire eller fem uger.

Søndagsavisen kan i dag fortælle en absurd historie om Pelle Bundgaard. Egentlig burde det være en rigtig positiv historie. Pelle har nemlig lige fået fast job, efter at han har gået ledig i et halvt år, siden han blev uddannet på CBS.

Arbejdsløse ramt af gakket jobregel: Skal søge jobs, selvom de allerede har fået et

Men Pelle skal ikke bare bruge tiden på at forberede sig på sit nye job, som han skulle tiltræde fire uger efter underskriften på kontrakten.

For ifølge et af de mange direktiver og cirkulærer for ledige skal han fortsætte med at søge to jobs om ugen. Det betyder altså, at Pelle skal bruge tid på at skrive ansøgninger, mens arbejdsgiverne bagefter skal bruge tid på at arkivere dem lodret.

Selv til vikarjobs vil en virksomhed jo altid foretrække en medarbejder, som der er en chance for at bruge på den lange bane, og derfor er der næppe mange, der vil have en ansøger, som er på vej ind i et fast job.

Reglerne er udtryk for et regime af mistillid til ledige. Det er måske berettiget for en lille gruppe ledige, der udnytter systemet, men det er uværdigt for de mange flittige mennesker, som blot er ramt af ledighed.

Et lille, men vigtigt skridt kunne være at droppe kravene til to ansøgninger om ugen, hvis den ledige har kontrakt på fast job inden for eksempelvis fire eller fem uger. Så kunne de mange ansatte i jobsystemet måske bruge tiden på at skaffe jobs i stedet for at kontrollere ledige, som bare er glade for, at de har fået et job.

Arbejdsløse ramt af gakket jobregel: Skal søge jobs, selvom de allerede har fået et

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.