Kvinde blev bortvist og fyret for at møde op i flade sko

Nicola blev sendt hjem, fordi hun nægtede at tage høje hæle på. Er det ok?

Nicola blev sendt hjem, fordi hun nægtede at tage høje hæle på. Er det ok?

Hæle eller ingen løn?, det spørger Nicola Thorpe, 27, fra London sig selv om i disse dage.

Den unge vikarreceptionist var mødt op på sit midlertidige arbejde hos det internationale revisorfirma PricewaterhouseCoopers i flade sko, men blev kort efter sendt hjem igen med besked om, at hun ikke behøvede komme tilbage. Årsagen? Hendes sko.

Så barnligt opfører voksne sig på jobbet

Nicola Thorpe fik besked på, at dresscoden i det prestigefyldte revisionsfirma var høje hæle for kvinder, hvorefter hun fik valget om at gå ud og købe højhælede sko og komme tilbage på jobbet – eller blive sendt hjem.

 

– Jeg udtrykte min forvirring, for hvorfor blev jeg sendt hjem fra jobbet, og de forklarede, at flade sko ikke var en del af deres dresscode for kvinder, fortæller den 27-årige Nicola Thorp til Evening Standard og fortsætter:

– Den ansvarlige fortalte mig, at jeg ville blive sendt hjem uden løn, medmindre jeg gik i en butik og købte et par sko med 5-10 cm hæl. Jeg nægtede og blev sendt hjem.

11 gode grunde til at din kollega er din bedste ven

Hendes arbejdsgiver, Portico, der er en outsourcet del af PwC, fortalte hende også, at hun skulle bære makeup i sin stilling, og gav hende også en palette af acceptable farver og nuancer hun kunne bruge.

Nicola Thorpe siger samtidig, at det hun pointerede, at mændene havde ret til at bære flad sko, grinte de andre ansatte af hende.

Men hvad mener du? Kan man godt kræve at kvinder har høje hæle på, kun går med bestemt makeup? Svarer det blot til et jakkesæt?

Forfatter: Singler skal også have ret til ‘barselsorlov’

Nu har Nicola Thorpe startet en underskriftsindsamling for at gøre det ulovligt at bortvise kvinder for at nægte høje hæle og makeup i et forsøg på mere ligestilling på arbejdspladsen.

 

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.