Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Vi sladrer til chefen om kollegaen – derfor gør vi det

Vi lægger i højere grad i dag end tidligere vejen forbi chefens kontor for at sladre om en kollega.

Vi lægger i højere grad i dag end tidligere vejen forbi chefens kontor for at sladre om en kollega.

Hver fjerde dansker har sladret til chefen eller hr-afdelingen om en kollega. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Den hyppigste årsag til, at man sladrer om kollegaen, er, at vedkommende ikke udfører sine opgaver, og at man føler, at det går ud over en selv, eller at det strider imod ens retfærdighedssans.

At vi klager over kollegaen, fordi vedkommende ikke udfører sit arbejde, er ifølge ­Einar Baldvin Baldursson, lektor i arbejds- og organisationspsykologi på Aalborg Universitet, et ret nyt fænomen.

»På de fleste arbejdspladser ville det tidligere have lagt vejen til, at man for at sikre sammenholdet mobbede den kollega, der sladrede, ud. Der var nogle meget klare uskrevne regler om, at man ikke sladrede til chefen, hvilket lederne også overholdt,« siger han.

Så meget må chefen bestemme over din ferie

Gift for sammenholdet
For Einar Baldvin Baldursson er det en falliterklæring for det kollegiale sammenhold, at vi i dag inddrager chefen.

»Når vi har tillid til hinanden og bakker hinanden op, er det både sundhedsfremmende og styrkende i forhold til vores motivation og evne til at anvende fleksible opgaveløsninger. Men den kultur, vi oplever nu, går i den modsatte retning. Når vi ikke kan vide os sikre på vores kollegaer, svækker det produktiviteten, fordi tvivlen går ud over vores evne til at præstere over det normale,« siger han.

Det er især et problem, at vi sladrer til chefen, hvis det handler om noget, der kan håndteres internt, mener psykolog Jacob Mosgaard.

»Man skal være klar over, at når man udtrykker sin utilfredshed over en kollegas arbejde, så er det en meget alvorlig sag. Jeg tror, at nogle arbejdspladser undervurderer, at det kan være gift for den kollegiale relation,« siger han og understreger, at det dog nogle gange kan være en god idé at gå til chefen, fordi skaden ved ikke at gøre det er større.

Derfor tør din chef ikke snakke med dig

Ledelsen skal tage ansvar
Skal kursen ændres, og mængden af sladder reduceres, skal blikket ifølge Einar Baldvin Baldursson vendes mod kollegaerne i stedet for chefen, når der er interne problemer.

»Har man et problem, skal man gå til det kollegiale fællesskab. Det er pissehårdt første gang, det er væsentlig mindre hårdt tredje gang, og fjerde gang er det blevet en naturlig måde at gøre det på. Og så skal man huske, at det er ledelsen, der har ansvaret for, at arbejdet bliver udført,« siger han.

Din chef ved godt, du lyver: Her er de syv mest brugte løgne

derfor sladrer vi til chefen
  • Det, kollegaen gjorde, gik ud over en selv – 52%
  • Det, kollegaen gjorde, stred mod ens retfærdighedssans – 46%
  • Kollegaen har ikke udført sine opgaver – 14%
  • Kollegaen kom tit for sent – 6%
  • Kollegaen holdt for mange pauser – 5%
Kilde: YouGov, 1.009 svar

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes