Rod på jobbet koster brækkede arme og ben

Det kan hurtigt gå galt, hvis der ligger vand på gulvet, eller hvis vi spurter op ad trappen.

Det kan hurtigt gå galt, hvis der ligger vand på gulvet, eller hvis vi spurter op ad trappen.

Ting, der ligger og flyder, våde pletter på gulvet og løb på trappen resulterer hvert år i, at 1.600 danskere kommer alvorligt til skade på jobbet og er sygemeldt i mere end tre uger. Det viser en opgørelse, som Arbejdstilsynet har foretaget.

Det betyder, at hver femte alvorlige arbejdsulykke skyldes, at en person snubler så voldsomt, at det resulterer i kraftige forstuvninger, brækkede arme og ben, kraniebrud eller andre hovedskader.

Bid og revnet knogle var ikke arbejdsskader – hvad er så?

Via tilsyn og kampagnen ‘Stop snubleulykker’ vil Arbejdstilsynet sætte fokus på, hvordan man kan forebygge antallet af ulykker.

»Vi har en målsætning om, at antallet af alvorlige arbejdsulykker skal reduceres med 25 procent i 2020. Tidligere har det primært været historier om folk, der faldt ned fra stilladser, der har trukket overskrifter. Men når det kommer til snubleulykker, er der også mange lavthængende frugter, hvilket har store omkostninger både for dem, der kommer til skade, og for samfundet,« forklarer kontorchef i Arbejdstilsynet Bent Horn Andersen.

Sodavand skader kvinders hjerter

Rul problemerne væk
Opgørelsen fra Arbejdstilsynet viser, at medarbejdere i daginstitutionerne med 30 procent er dem, der procentvis er hårdest ramt af snublende medarbejdere. Hos BUPL er man opmærksom på problemet.

»Vi har set sager med nogle, der er faldet, fordi der ikke er blevet saltet, eller fordi der ligger vand på gulvet, når der er blevet gjort rent. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at begrænse antallet af ulykker ved at ændre på rammerne og passe på os selv, men som pædagog bruger man kroppen rigtig meget. Vi vil også snakke med børnene om, hvordan de skal se sig for, så vi ikke snubler over dem, men børn er også en uforudsigelig faktor, når det kommer til snubleulykker,« siger Mette Aagaard Larsen, der er pædagog og medlem af forretningsudvalget i BUPL.

Tre yogaøvelser, der kan redde arbejdsdagen

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.