Så mange dage om året googler og Facebooker vi væk på arbejdet

Danskerne googler dagene væk på arbejdet.

Danskerne googler dagene væk på arbejdet.

20 minutter og 45 sekunder. Så meget tid bruger danskerne i gennemsnit om dagen på at ordne private gøremål på nettet, mens de er på arbejde. Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Deloitte.

Om det er et problem, at medarbejderne bruger tid på private gøremål i arbejdstiden, afhænger af, hvilken psykologisk kontrakt lederen har med medarbejderne, mener Michael Uhrenholt, der er ledelsesrådgiver i organisationen Lederne.

Så mange danskere gider ikke hilse på en Facebook-ven

»Hvis man har et arbejde med en høj grad af fleksibilitet, hvor medarbejderne også bliver der i ekstra lang tid, når det er nødvendigt, er det ikke en udfordring, for du kan ikke forvente at få noget af dine medarbejdere, hvis de ikke også må få,« siger han og tilføjer:

»Hvis du omvendt står med en medarbejder, der tæller hvert minut, og du opdager, at vedkommende bruger 20 minutter om dagen på private ting, så er det nødt til at have en konsekvens.«

Dr. Google skræmmer danskerne – derfor er det godt

»Vi er blevet meget mere flydende i vores tilgang til vores privatliv og arbejde, fordi det hele er logget op på medier, så en vigtig arbejdsmail kan man godt svare på derhjemme, og en privat mail kan man tjekke i arbejdstiden,« siger Michael Uhrenholt, der er ledelsesrådgiver hos Lederne. 

Muligt kontraktbrud
Hos Dansk Magisterforening har man haft henvendelser vedrørende arbejdsgivere, der har indført nye politikker om sociale medier og brug af nettet.

»Det er vores indtryk, at det både har været, fordi der har været problemer med medarbejdernes brug af nettet, og fordi man har ønsket at forhindre, at der blev det,« forklarer Marcel Worm-Marquardtsen, konsulent i Jura og Forhandling i Dansk Magisterforening.

Han opfordrer til, at man tjekker, hvad der står i personalehåndbogen om brug af virksomhedens elektronik til private gøremål, da det kan have konsekvenser, hvis man ikke overholder dem. Men generelt er det hans opfattelse, at det på de fleste arbejdspladser er socialt acceptabelt at bruge computeren til private gøremål, så længe det holder sig inde for et rimeligt niveau.

»Mange af vores medlemmer styrer deres egen tid, og det, lederne lægger vægt på, er, om opgaven bliver udført, og ikke om den bliver udført mellem 8 og 16. I tillidsbaseret arbejde er det ofte arbejdsgiveren, som vinder på det,« siger Marcel Worm-Marquardtsen.

Underlige venneanmodninger på Facebook? Derfor må du IKKE acceptere dem

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.