Derfor er det godt for dig at arbejde

Kan du stadig se frem til rigtig mange år på arbejdsmarkedet, eller er du én af dem, som har valgt at udskyde pensionen i nogle år? Så er der gode nyheder fra forskningens verden.

Et studie blandt 429.000 franskmænd med en gennemsnitsalder på 74 år har vist, at når testpersonerne var længere tid på arbejdsmarkedet, mindskede det risikoen for at få demens, skriver Prevention.com.

Ifølge forskerne bag undersøgelsen behøver man dog ikke nødvendigvis at blive mange år på arbejdsmarkedet. Det handler i lige så høj grad om at holde sig aktiv, når man er gået på pension.

 Se, hvor lidt der skal til for at gøre din arbejdsdag lidt sundere, på Q.dk 

Engagement og aktivitet gavner
At holde sig aktiv både fysisk og psykisk gavner nemlig helbredet.

– Mental stimulering, indlæring af nye ting gennem hele livet og socialt engagement er alle nøgler til at holde demensen væk, forklarer Heather Snyder, der er ph.d. og leder af den medicinske og videnskabelige afdeling ved Alzheimer’s Association.

Pensionistliv, nej tak! Mød tre kvinder der elsker deres job så meget, at de ikke kunne forestille sig at stoppe

– Mine forældre er gået på pension, men de har mere travlt end nogensinde før med undervisning på universitetet og aktiviteter i lokalsamfundet, siger Heather Snyder.

Hun råder til, at man holder sig aktiv ved at få masser af motion og styrketræning, hvis man vil holde sig frisk, når man skal nyde pensionen.

Forskningen har været offentliggjort i tidsskriftet Alternative and Complementary Therapies.

Hvilken karrieretype er du? Se, om du kan genkende dig selv, når Q.dk’s karrierecoach fortæller om karrieretyperne

Kilde: Prevention.com

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes