Sådan spotter du stress hos en kollega

Vær opmærksom på dine kollegaer, for de er måske ikke selv klar over, at de er blevet ramt af stress.

Vær opmærksom på dine kollegaer, for de er måske ikke selv klar over, at de er blevet ramt af stress.

Bliver man ramt af stress, er det sjældent noget, man selv er opmærksom på.

Så begynder din kollega at virke kort for hovedet, og ændrer mængden eller kvaliteten sig af vedkommendes præstationer kunne det være nogle af tegnene på, at personen har stress. Det skriver Jobindex.

»Hvis man skal spotte stress, inden det bliver en sygdom, så er det små tegn, man skal lægge mærke til. Det kræver ikke en særlig stress-spotnings-kompetence. Opmærksomheden hos hinanden som medmennesker er afgørende,« siger Trine Stockfleth, der er stressbehandler og psykoterapeut, til Jobindex.

Derfor får kvinder stress

Spørg ind
Har du bemærket, at din kollega er begyndt at vise tegn på stress, så spørg ind til det uden at lyde diagnosticerende eller fordømmende.

»Husk, at bare fordi du spørger, er det ikke dit ansvar. Og hvis der er noget om snakken, kan du gå med din kollega videre til nærmeste leder eller den, der har ansvar for det psykiske arbejdsmiljø i virksomheden, eller på vegne af den ramte kan du gå videre og tage snakken, hvis du har fået o.k. til det,« siger Trine Stockfleth.

Hun understreger dog, at man selvfølgelig godt kan virke travl eller sur, uden at det er, fordi man er stresset.

5 lette tricks til at stoppe med at stress-spise

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes