Så hurtigt smitter du hele kontoret

Er du sløj, så blive hjemme, for ellers smitter du andre. Vi ved det godt, men alligevel tager de fleste af os af sted mod kontoret, selvom næsen løber, halsen gør ondt og panden er varm.

Der er arbejde, der skal laves, men forskning viser, at du gør bedst i at holde dig væk fra andre, skriver goodhousekeeping.com.

Derfor skal løbeturen droppes ved sygdom

Forskere fra Arizona Universitet har testet, hvor lang tid det faktisk tager for sygdom at sprede sig, så det kan smitte andre. Resultatet blev, at der indenfor få timer allerede er sket stor spredning.

De kiggede på, hvordan en syg person spreder sine spor på lyskontakter, bordplader, telefon osv. i en almindelig kontorbygning.

I deres tests kom forskerne frem til, at indenfor fire timer, så var mellem 40-60 procent af de berørte overflader inficeret med virus, som andre derefter kunne smittes med.

6 ting, du ikke vidste om forkølelse

Fælles ting overalt
På et kontor er der mange ting, som medarbejderne er fælles om – kaffemaskinen, kopimaskinen, toilettet, håndsæben, mikroovnen og meget mere, og netop derfor spredes sygdom så nemt på et kontor, forklarer en af forskerne bag, Charles Gerba:

– Hver gang du rører en overfalde, vil du optage 30-50 procent af de organismer, der er på netop den overflade.

Fup eller fakta: Har du styr på dine sygdomsmyter?

Er overfladen fyldt med virus, er der altså stor risiko for, at du optager det og selv bliver syg – du er blevet smittet af den syge medarbejder nede på femte sal, som ikke blev hjemme i sin seng.

Eller du smitter selv din kollega, fordi du ikke synes, du kan blive hjemme og lade de andre knokle for dig. Men det giver ingen mening, for du risikerer bare at gøre endnu flere uarbejdsdygtig og hvem skal så lave arbejdet?

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.