Forbered dig på  åbent hus-dagen og find den rigtige uddannelse

Informationsmøde! Åbent Hus! Orienteringsaften! Uddannelsesstederne bruger det stort set alle sammen; at invitere uddannelses-søgende på kaffe for at fortælle om deres forskellige uddannelser og linjer.

Her skal de besøgende have alt det at vide, som de ikke kan læse sig til på nettet.

»Man kan ikke læse sig til stemningen eller fornemmelsen af, om skolen er et rart sted at være i forhold til kontakten mellem lærere og elever,« siger Inge Prip direktør på Erhvervsskolen Nordsjælland.

»På vores åbne infomøder lægger vi vægt på at præsentere hele palletten af uddannelser, lærere, fysiske rammer og nuværende elever, så den unge kan træffe et valg på et oplyst og kvalificeret grundlag. Afklarede elever har gode forudsætninger for at gennemføre deres uddannelser,« forklarer Inge Prip.

På Gribskov Gymnasium kalder de arrangementet for ’Orienteringsaften’

»Der sker jo hele tiden noget nyt på uddannelsesområdet, og aftenen er også en kærkommen lejlighed til at klæde forældrene på med viden. Om lidt gælder det gymnasiereformen, som ventes at blive vedtaget i december,« siger rektor Kristoffer Høy Sidenius.

Han mener, at forældrene spiller den største rolle i vejledningen af deres barn, nu hvor det kun er de unge, som er erklæret ikke-uddannelsesparate, der kan gøre brug af kommunernes uddannelsesvejledning.

Vigtig forventningsafstemning
Professionshøjskoler og erhvervsakademier inviterer ligeledes hvert år til Åbent Hus. På erhvervsakademiet Cphbusiness lægger man vægt på ikke at oversælge en uddannelse.

»Vi inviterer til Åbent Hus for at finde det bedste match; altså at vi får de rigtige studerende til vores uddannelser, fordi vi har forventningsafstemt på forhånd,« siger Cphbusiness’ mediechef Pernille Jørgensen.

sådan får du mest ud af informationsmødet

Læs om uddannelsen hjemmefra

Læs grundigt om uddannelsen hjemmefra, så du ved, hvad du skal spørge dybere ind til. Er uddannelsen realiserbar for dig?

Spørg ind til arbejdsmetoderne

Gives der forelæsninger i store auditorier, eller er der holdundervisning? Hvor meget fylder teori og praksis, og hvor meget gruppearbejde lægger uddannelsen op til? Overvej, hvad der passer bedst til dig.

Spørg ind til arbejdsmængden?

Hvordan er tiden fordelt på undervisning, tid i værksted eller laboratorie, skriftlige opgaver og selvstudie. Hvad er kravet til fremmøde?

Bliver dine interesser mødt?

Elsker du eksempelvis tal og økonomi, bør du spørge ind til, hvor meget af uddannelsen, der møder den interesse.

Hvilke muligheder giver uddannelsen?

Spørg ind til jobmuligheder, studieophold i udlandet, videreuddannelse, situationen  omkring praktik- eller læreplads.

Tal med de studerende

Spørg ind til deres erfaringer.

Se på opslagstavler

Står der noget om fredagscafé, hjælp til ordblinde, eller kurser i studieteknik? Opslagstavler giver et godt indtryk af uddannelsesmiljøet og alt det uformelle.

Lur stemningen af

Hvordan bliver du budt velkommen? Hvordan er relationen mellem lærere og studerende. Virker det som et rart sted at være?

Kilder: Cphbusiness, Professionshøjskolen Metropol, Gribskov Gymnasiu­m og Erhvervsskolen Nordsjælland

 

Abent-hus-Tagensvej---Sygeplejeske-6

”Jeg har længe vidst, at jeg vil være radiograf, men jeg tog til åbent hus for at få nogle gode fifs til min motiverede ansøgning.”

– Hala, 26 år, Metropol.

Foto: Metropol

_DSC2760

”Jeg var til åbent hus for blandt andet at finde ud af, om jeg kunne se mig selv i miljøet og for at høre andre studerendes synsvinkler på tingene. Mit besøg fik mig til at tage den endelige beslutning om at søge ind på uddannelsen.” – Amanda Kogsta, 24 år, Cphbusiness

Foto: Cphbusiness

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.