Betjente vil væk fra politiet

Mange danske betjente trives ikke i jobbet, viser undersøgelse.

Mange danske betjente trives ikke i jobbet, viser undersøgelse.

En ny undersøgelse blandt politifolk foretaget af deres fagblad, Dansk Politi, viser, at over halvdelen overvejer at forlade styrken.

»Mange har mistet troen. De har mistet kaldet. De tror ikke længere på, at der er lys forude, eller at det bliver bedre. Så trist kan det konstateres, og det er sket på bare små fem år. Det er meget alvorligt,« siger Jesper Bach, talsmand for beredskabet i København, til Dansk Politi.

Undersøgelsen er foretaget blandt 200 politifolk i henholdsvis København, på Vestegnen og i Østjylland. Den er altså ikke en dækkende undersøgelse, men mere en temperaturmåling, vurderer Dansk Politi selv.

Derfor får du ikke topjobbet

Ledelsen skuffer fælt
Ifølge fagbladet er det et gennemgående tema i besvarelserne, at ledelsen er for dårlig. På en skala fra 1 til 10 over, hvor vigtig god ledelse er, svarer politifolkene 8, men den ledelse, de oplever til hverdag, vurderer de kun til at være 3,6.

Michael Agerbæk er talsmand for omkring 900 ledere i politiet. Han vil ikke underkende undersøgelsen, men han vil gerne sætte fokus på, at der også finder meget god ledelse sted rundtom i de danske politikredse.

Han opfordrer til, at medarbejdere og ledere rykker sammen og bygger bro.

»Grøftegravning og mundhuggeri mellem personalegrupperne gavner ingen og slet ikke vores faglighed,« siger han til Dansk Politi.

Småjobs forlænger dagpengeperioden

Frygt for, at det bliver værre
Problemer med ledelsen er dog ikke det eneste, der får 92 procent til at svare, at deres kollegaer i stigende grad taler om at søge ud af politiet, eller omkring hver femte til rent faktisk at søge ud af politiet. Der bliver også peget på dårligt arbejdsmiljø, ringe planlægning og manglende fleksibilitet.

Jesper Bach har svært ved at se, hvordan situationen skal ændre sig, og han frygter, at den nuværende situation kan udvikle sig yderligere i negativ retning.

Derfor kan dit arbejde gøre dig barnløs

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.