Så farligt er det at blive frosset ud på jobbet

Sidder du alene dagen lang uden kollegaer, der henvender sig til dig, og bliver du forbigået, når der skal ønskes tillykke eller spises fælles morgenmad, så kan det være pokkers hårdt at skulle stå op hver dag og passe sit job.

Ja, det kan ligefrem være farligt at blive ignoreret på jobbet, skriver Huffington Post.

Sådan får du dit selvværd til at vokse

Forskere fra University of British Columbia’s Sauder School of Business har studeret arbejdsforhold, helbred og sundhed hos personer, der er ansatte i firmaer, virksomheder og andet.

De kom frem til, at det kan være lige så farligt, hvis ikke mere farligt, at blive ignoreret på arbejdspladsen som at blive mobbet.

En negativ rolle er bedre
Sandra Robinson, er en af forskerne bag studiet, og hun forklarer, at det med at blive ignoreret kan komme til udtryk på mange måder:

‘- Folk er måske ikke i stand til at invitere dig til de møder, du skulle have været med til, eller folk bliver stille, når du kommer op til vand-køleren, du sidder alene til frokost, du føler at folk omgås dig med stilhed. Variationerne er endeløse, men hovedessensen er, at du ikke får det igen, du normalt ville forvente i givne situationer.

Læs også: Er du robust nok?

Får du ikke det igen, som du kan forvente, så kan det gå ud over dit helbred. Dit fysiske helbred vil blive belastet, men forskerne fandt også ud af, at det går ud over indsatsen på jobbet og den generelle tilfredshed.

Studierne viste også, at en medarbejder, der fryses ud, er mere tilbøjelig til at sige op.

5 råd til dig, der ønsker et karriereskift

Umiddelbart skulle man tro, at det er bedre at være usynlig på jobbet, end at blive mobbet og dermed spille en ’negativ rolle’, men det er slet ikke tilfældet, ifølge forskningen, forklarer Sandra Robinson:

– De fleste af os vil sikkert tro, at det er bedre at være usynlig end at blive mobbet eller generet på jobbet. Men når du taler med personer, der har oplevet det, så viser det sig, at det ikke er tilfældet, og vores data viser også det. Modsat siger folk, at netop det at blive ignoreret og være usynlig på jobbet er ekstremt smertefuldt.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.