Mange går på arbejde, selvom de er syge

Mange frygter at blive fyret og går derfor på arbejde, selvom de er syge.

Mange frygter at blive fyret og går derfor på arbejde, selvom de er syge.

17 ud af 20 danskere i job er inden for de seneste to år gået på arbejde, selvom de var syge. Det viser en ny måling, som Megafon har foretaget for TV 2.

At folk går på arbejde, selvom de er syge, mener Henning Jørgensen, arbejdsmarksforsker og professor på Aalborg Universitet, er eftervirkningen af finanskrisen.

»Siden krisen startede, har folk været bange for at miste deres arbejde. Frygten står for en stor andel af undersøgelsens resultat, for man er bange for at være den næste, der bliver peget på,« siger han til TV 2.

Konsekvenserne af syge medarbejdere, der ikke passer deres seng, kan være store, mener Henning Jørgensen.

»Hvis man bliver ved med at overhøre kroppens signaler, ender det med at blive til stress, depression og udbrændthed,« siger han.

Så hurtigt smitter du hele kontoret

Vil ikke lade folk i stikken
Hos fagforeningen FTF mener Bente Sorgenfrey, at lederne skal tage ansvaret på sig og sørge for, at arbejdspresset bliver mindre, så folk ikke kommer på arbejde, fordi arbejdsopgaverne ikke kan vente.

»Lederne skal være opmærksomme på, at opgaver og tid skal hænge sammen. Mange af dem, jeg repræsenterer, arbejder med mennesker og synes, at det er frustrerende, hvis de skal lade nogle i stikken,« fortæller hun til tv2.dk.

Lena Søby, chefkonsulent hos Dansk Arbejdsgiverforening inden for arbejdsmiljø og sundhed, mener dog ikke, at medarbejderne skal være nervøse for at melde sig syge.

»Fra arbejdsgivers side er der ikke en forventning om, at man går på arbejde, hvis man er syg. Det er altid godt at have en god dialog om det, og om den kan forbedres enkelte steder, kan jeg ikke tilbagevise,« siger Lena Søby til tv2.dk.

Alle rører ved den: Her er kontorets værste smittekilde

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.