Sådan vælger du den rette efterskole

Efterskole

Efterskole

At tage et eller flere år på efterskole er derfor en god mulighed for at blive klogere på, hvad man vil, hvor der også er god mulighed for at blive mere selvstændig og moden, så man får nemmere ved at tage ansvar for sig selv og sine beslutninger. Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rette efterskole – så læs med herunder og bliv klogere på netop dét.

Undersøg mulighederne inden du beslutter dig

At finde den helt rigtige efterskole kan være svært, da der er mange forskellige at vælge mellem. Det kan derfor være en fordel at overveje, om man ønsker at tage på en almen efterskole, eller om man ønsker et år, hvor der eksempelvis er fokus på idræt, faglighed eller noget helt tredje. Det er altså vigtigt, at man sørger for at undersøge mulighederne, inden man beslutter sig, så man træffer det rigtige valg. Mange efterskoler holder hvert år også åbent hus, hvor det er muligt at møde de nuværende elever samt få en rundvisning på skolen, så man på den måde kan få et lille indblik i, hvordan det er at gå på en efterskole. At besøge forskellige skoler kan både give afklaring og forvirring, men det kan være en god idé, hvis man ikke kan vælge mellem to forskellige, eller hvis man blot er i tvivl om, hvilken type skole man ønsker at gå på.

Kristen efterskole med fokus på fællesskab og faglighed

Er du kristen og derfor ønsker at gå på en efterskole, som har fokus på fællesskab, religion og gode værdier, så er en kristen efterskole at foretrække. Kristen efterskole Vestjylland har stor fokus på, at alle skal have det godt, samt at alle deler en stor begejstring for livet, og ønsker du venner for livet, så kan det være, at den kristne efterskole i Vestjylland er noget for dig. Læs yderligere information omkring efterskolen på siden og kom tættere på at finde ud af om det er den rette efterskole for dig.

Ét efterskoleår svarer til syv almindelige

Når man tager valget om at tage på efterskole, er der andre ting, som nedprioriteres i den tid, man er af sted. Det er dog vigtigt, at man er bevist om, at man ikke misser noget derhjemme, da det siges, at ét efterskoleår svarer til syv almindelige, og man kan på den måde heller ikke sammenligne det, man misser derhjemme, med det man oplever på efterskolen. Et efterskoleophold siges også at give venner for livet, hvilket også er vigtig faktor i mange unges overvejelser, når man skal tage den vigtige beslutning.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.