Unge kvinder tror mindre på held i karrieren end unge mænd

12-taller og erhvervserfaring er sjældent nok, hvis man vil til tops på karrierestigen og have en lederstilling.

Det kan også handle om netværk og om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt ved et tilfælde.

»Det handler også om at have det rigtige netværk. Og det handler om held, for eksempel at være på det rette sted på det rigtige tidspunkt ved et tilfælde,« siger

Men kvindelige universitetsstuderende har langt mindre tro på, at den slags held kan hjælpe dem med at komme til tops, end deres mandlige medstuderende har, viser et nyt dansk studie publiceret i tidsskriftet Gender in Management: An International Journal.

Det skriver Videnskab.dk.

I studiet er spørgeskemaer udfyldt af danske universitetsstuderende sammenlignet med skemaer udfyldt af universitetsstuderende fra Qatar.

Både i Danmark og Qatar svarer langt færre kvindelige studerende end mandlige, at de forventer, at chancen for at få en lederstilling blandt andet afhænger af »om jeg er heldig nok til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.«

Kvindernes manglende tro på, at held spiller en rolle for deres karriere, kan være en del af forklaringen på, at langt flere mænd end kvinder får en lederstilling også i Danmark, som ellers formelt set er et ligestillet land, mener Christina Lundsgaard Ottsen, der står bag studiet og er ekstern lektor på Psykologisk Institut ved Aarhus Universitet.

»Hvis man tror på, at succes i karrieren også har at gøre med tilfældigheder, kan man lettere sige, at det ikke er ens egen skyld, hvis man fejler. Så er der en større chance for, at man tør prøve igen, selv om man får afslag,« siger hun til Videnskab.dk.

Læs også på Videnskab.dk: Har vi brug for både mænd og kvinder?

Kvinderne, som ifølge undersøgelsen ikke tror lige så meget på, at de får held i karrieren som mænd, bebrejder måske i højere grad sig selv, når de møder modstand, vurderer Christina Lundsgaard Ottsen.

Andre studier peger nemlig på, at tiltro til sit eget held betyder noget for, hvor motiveret og målsat man er.

Forskning viser også, at mænd i højere grad end kvinder bliver vurderet på deres potentiale. Kvinder bliver derimod oftest vurderet på deres kompetencer.

Den ofte ubevidste forskelsbehandling giver en mulig forklaring på, at kvinder vægter kompetencer højere end held, når de skal vurdere, hvad der har betydning for, om de får en lederstilling, mener Christina Lundsgaard Ottsen.

Hun henviser til forskning, hvor forsøgdeltagere er blevet bedt om at vurdere, hvor egnet henholdsvis mandlige og kvindelige ansøgere er til et job ud fra en beskrivelse af deres erfaringer.

Forsøgsdeltagerne lægger mest vægt på kompetencer og erfaringer, når de vurderer om de kvindelige jobansøgere er egnede. Hos mændene lægger de i højere grad vægt på, om de kan se et potentiale i ansøgeren.

Måske er kvinderne så præget af at blive vurderet på deres kompetencer, at de ikke tror på, at held også kan have indflydelse på, om de bliver ledere, spekulerer Christina Lundsgaard Ottsen.

»Og det vil sandsynligvis påvirke deres karriereambitioner i negative retning, men det må fremtidig forskning vise,« afslutter hun ifølge Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Hvorfor er mænd mere kriminelle end kvinder?

Kønsquiz: Hvad siger videnskaben om forskellene på mænd og kvinder?

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.