Nutidens spåkone rekrutterer direktører til blandt andet Hummel

Hummel med Christian Stadil i spidsen benytter en headhunter til at kigge på andet og mere end blot kandidaternes cv og faglige kompetencer.

Hummel med Christian Stadil i spidsen benytter en headhunter til at kigge på andet og mere end blot kandidaternes cv og faglige kompetencer.

Engang var spåkoner nogle, der sad på byens torv og risikerede at ende på bålet. I dag sidder en af dem i en herskabslejlighed på Østerbro i København med udkig til landets magtfulde tinder. Her hjælper hun toppen af dansk erhvervsliv med at finde kandidater til direktørstillinger.

Når Rikke Hertz går på rekrutteringsjagt, foretager hun en grundig analyse af, hvordan virksomheden ser ud. Målet er at spotte, hvilken brik der kan fuldende puslespillet. Men hvor andre headhuntere tager gængse metoder som eksempelvis personlighedstests i brug, når kandidaternes styrker og svagheder skal kortlægges, udnytter Rikke Hertz også sine spirituelle evner.

Præsentation, jobsamtale eller eksamen? 5 trin til til at undgå nervøsitet

»Jeg har altid været udstyret med en enorm intuition, som jeg bruger til at afdække, hvad folk vil gøre og ikke gøre i forskellige situationer, og om de lyver. Mange tror, at det er hokuspokus, men faktisk er det en meget analytisk måde at arbejde på,« forklarer Rikke Hertz, der ud over at arbejde som headhunter – eller personlighedsjæger, som hun kalder det – også har personlige udviklingsforløb med erhvervsfolk og privatpersoner, som består af en blanding af clairvoyance, hypnose og coaching.

Du betragter dig selv som et clairvoyant medie, men skyldes din evne til at finde de rette kandidater ikke, at du med 16 år som headhunter er blevet en enormt god menneskekender?

»Nej, det er mere end det. For eksempel havde jeg en kandidat til samtale, hvor jeg kunne mærke, at der var noget uldent. Da jeg kontaktede en af hans referencer og spurgte ind til, hvordan han var med andre mennesker, fandt jeg ud af, at han havde en tendens til at drikke sig fuld til firmaarrangementer og blive aggressiv og komme op at slås. På en eller anden måde blev jeg guidet til at stille netop det spørgsmål,« forklarer Rikke Hertz.

Selvom hun oplever en massiv efterspørgsel på sine kundskaber, er der også virksomheder, der stejler, når de finder ud af, at hun er spirituel.

»Jeg møder også skepsis og stigmatisering og folk, der spørger, hvordan man kan være spirituel og tage penge for det? Men det her er jo benhård business, hvis du er tandlæge, tager du også penge for det. Mit mål er ikke at omvende folk eller missionere, og hvis folk synes, at det er mærkeligt, skal de jo bare gå til en anden,« siger hun.

Pas på kropssproget til jobsamtalen: De 10 mest almindelige fejl

Bundlinje og business
En af de virksomheder, der benytter sig af Rikke Hertz’ evner, er Hummel.

»Vi bruger ikke Rikke, fordi hun er clairvoyant, men fordi hun har en naturlig gave til at fornemme folk, allerede når de træder ind ad døren. For os handler spiritualitet også om bundlinje og business og om at have sin sjæl og hjerte med i alt, hvad man gør, og derfor går Rikkes måde at arbejde på godt i tråd med vores virksomhedsfilosofi,« siger Lone Lisberg, hr-manager hos Hummel.

Hvad gør I, hvis en af jeres kandidater synes, at det er grænseoverskridende, at rekrutteringsforløbet foretages af en, der har clairvoyantiske evner?

»Jeg har aldrig oplevet, at en ansøger har ment, at det var grænseoverskridende at snakke med Rikke. Det er jo ikke sådan, at Rikke siger til folk, at nu tager hun kontakt til de højere magter – det ligger bare som et implicit værktøj i hendes arbejde,« siger Lone Lisberg.

Ditte Young er dyretelepatør: »Jeg læser dyrenes tanker«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.