Mand måtte ikke sælge badetøj til kvinder

En mand fik afslag på sin jobansøgning, fordi firmaet hellere ville have en kvinde. Nu får manden erstatning.

En mand fik afslag på sin jobansøgning, fordi firmaet hellere ville have en kvinde. Nu får manden erstatning.

I december 2015 søgte en mandlig grafiker et job som grafiker og multimediedesigner i en virksomhed, der har specialiseret sig i badetøj og nattøj. Men allerede samme dag fik manden afslag på sin ansøgning. Virksomheden ville hellere have en kvinde. Det skriver finans.dk.

»Tak for din ansøgning, men du kommer desværre ikke i betragtning til jobbet, da vi i denne omgang foretrækker en kvinde med naturlig interesse og særlig kendskab til vores branche. Der vil nemlig være en del kommunikation med vores kunder via de sociale medier, og da kunden typisk er en kvinde mellem 25 og 60 år, er det vores vurdering, at dette varetages bedst af en ditto,« skrev virksomheden ifølge finans.dk i mailen til den mandlige ansøger.

Manden følte sig forskelsbehandlet på grund af sit køn og klagede til Ligebehandlingsnævnet.

Derfor får kvinder ikke topjobbet

Intime spørgsmål
Virksomheden mener dog ikke, at den har forskelsbehandlet manden. Det er kunderne, der foretrækker en kvinde, skriver finans.dk.

»Spørgsmålene til indklagede er ofte af intim karakter, da kunder vil have viden om pasformen, herunder for eksempel i forhold til, om de skal have en a-skål eller en b-skål. Kunderne vil helst tale med en kvinde om den slags, og en kvinde har bedre forudsætninger for at svare på kundernes spørgsmål,« skriver virksomheden i et svar til Ligebehandlingsnævnet.

Den begrundelse er Ligebehandlingsnævnet ikke tilfreds med, og nævnet har ifølge finans.dk givet manden ret i sin klage. Han får derfor en godtgørelse fra virksomheden på 25.000 kroner.

Er museskader en and? Så få anmeldelser er blevet anerkendt som arbejdsskade

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.