Langt flere ældre er fortsat i job

Antallet af lønmodtagere på 60-64 år er steget med 8,6 procent siden april 2013.

Antallet af lønmodtagere på 60-64 år er steget med 8,6 procent siden april 2013.

Siden 2011 har det ikke været muligt at gå på efterløn som 60-årig. Det betyder, at antallet af lønmodtagere mellem 60 og 64 år er steget med 8,6 procent siden april 2013. Det viser tal fra Danmarks Statistik, skriver Metroxpress.

Tore Stramer, der er cheføkonom i Nykredit, ser det som et tegn på, at en af forudsætningerne for de seneste års politiske reformer af arbejdsmarkedet er kommet på plads.

Småjobs forlænger dagpengeperioden

»Aldersmiraklet er en stor fjer i hatten til et rummeligt arbejdsmarked, hvor det har været muligt at omsætte en højere pensionsalder til højere beskæftigelse,« skriver han ifølge Ritzau i en kommentar.

Tager ikke pladsen fra de unge
For de fleste andre alders­grupper er antallet af lønmodtagere steget med op til to procent siden april 2013. Og ifølge Tore Stramer har stigningen i andelen af ældre på arbejdsmarkedet ikke taget pladsen fra de unge. Tværtimod har de ældre muligvis bidraget til at forhindre en overophedning af arbejdsmarkedet, mener han.

Fem råd til mere energi på jobbet

»Uden de seneste års reformer ville arbejdsmarkedet med stor sandsynlighed have været mere end rødglødende i disse år,« siger han ifølge Ritzau.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.