Rekordhøjt salg af boliger, og priserne stiger

Dette høje salg fortsætter i 2019 med flere rekorder. I 2019 købes der fortsat mange huse, imens priserne er rekordhøje. Huspriseren har faktisk ikke været højere, og rekorden fra 2007 er nået.

Det rekordhøje salg af huse i 2018 fortsætter

Det samlede antal hushandler kommer i 2018 over 48.000, hvilket svarer til 133 om dagen. Danskerne har købt huse som aldrig før, og tallet for 2018 er det højeste i dette årti. Salget er steget og steget siden 2011, og selvom det tog et stort spring i 2015, stiger det fortsat. Bagsiden af medaljen er dog lejlighederne, deres salgstal er faldende. Dette er følgerne af byernes stigende priser og lånestramninger. Flere vælger at købe hus frem for lejlighed. Det rekordhøje salg fra 2018 stopper dog ikke her. I de første fire måneder af 2019, var der igen en stigning i hussalget. I forhold til samme periode i 2018 var det en stigning på 4 procent. Dermed fortsætter de stigende salg efter rekordåret i 2018. Stigninger er ikke kun knyttet til små dele, men foregår ligeligt over hele landet. Hele landets regioner kan dermed nyde godt af den stigende handel, den største stigning foregik i Nordjylland.

Højeste boligpriser nogensinde

2019 er allerede blevet et rekordår, for i takt med at hussalget er steget rekordhøjt har priserne fulgt med. Det betyder, at rekorden fra 2007 med boligpriser er slået i 2019. Det har været 12 år med finanskrise, rentefald, lurende handelskrige og Brexit. Boligpriserne er dog kun steget de sidste år. I gennemsnit er huspriserene steget med 350.000 kroner i 2016, 2017, 2018 og 2019. Priserne er steget i størstedelen af landet, og dette skyldes de lave renter. Denne stigning har fulgtes ad med stigningen i hussalg og de kortere salgstider. Dog er lønninger og det generelle prisniveau også fulgt med stigningen de sidste par år. Det betyder, at danskerne ikke behøver bruge en større andel af deres penge end tidligere for at få et nyt hus. Det forventes, at huspriserne vil fortsætte med at stige i hele 2019 og i 2020. Det er dermed både sælgers og købers marked.

Skal du også købe hus?

Med 133 huse solgt hver dag i 2018 og det fortsat stigende hussalg i 2019, er der nu større og større sandsynlighed, for at det er dig, der også er på jagt efter et nyt hus. Når du finder dit nye hjem, så husk at forsikre dig imod kedelige overraskelser. Med en god og billig ejerskifteforsikring er du dækket mod skjulte skader, som allerede er til, inden du har købt huset.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.