Annonce: Overvejer du investering i Bitcoin?

493-1010---SONDAGSAVISEN

493-1010---SONDAGSAVISEN

Det er først indenfor de seneste par år, at ordet kryptovaluta er kommet på flere danskeres læber, men faktisk kunne Bitcoin fejre sit første 10-års jubilæum allerede sidste efterår – og ikke mindst fejre en stigende interesse! Som den nok mest kendte kryptovaluta overhovedet får investering i Bitcoin dog både ros og ris med på vejen.

Men investerer man klogt i Bitcoin og de andre største kryptovalutaer, kan man nyde overraskende gode afkast på ganske kort tid, da kurserne svinger op mod 10% i løbet af en dag. Det kræver dog netop, at man investerer klogt og benytter særlige hjælpemidler – så kan det betale sig at investere i Bitcoin nu?

Vi dykker her ned i de to mest centrale argumenter imod investering i de digitale valutaformer.

Modargument nr. 1: Kursudsving på Bitcoin er uhørt risikable!

Som tidligere nævnt kan udsving i kursen på de store kryptovalutaer såsom Bitcoin, Ethereum, Ripple og IOTA være ganske store i løbet af blot en enkelt dag – op mod 10 procent! Det kommer sig af, at idéen bag kryptovaluta jo er at skabe globale alternative valutaformer, som kan overføres på 10 minutter og med enorm høj sikkerhed.

Derfor styres kryptovaluta ikke af nationale pengeinstitutter ligesom alverdens nationale valutaer, hvilket også betyder at der ikke lægges begrænsninger på kursen.

Dette er grunden til, at mange har tjent stort på investering i Bitcoin, fordi man har købt da kursen var utroligt lav og solgt straks den nåede toppen igen. Da Bitcoin og de andre kryptovalutaer naturligvis også skal virke som pålidelige online betalingsmidler, kommer der nye tiltag på banen. Der er nemlig nye globale kryptovaluta-regulativer på vej i løbet af det næste års tid, og de skal stabilisere kurser på kryptovaluta og forhindre de voldsomme udsving fra dag til dag.

Skeptikere mod investering i Bitcoin kan altså ikke bruge dette argument ret meget længere! Men vil du investere fordelagtigt i Bitcoin, så bør du alligevel gøre det snarest – de kommende regulativer forventes nemlig at få kursen til at lægge sig i et ganske højt leje.

Modargument nr. 2: Du skal næsten være børsmægler for at investere bedst i kryptovaluta

Et andet sejlivet argument mod investering i Bitcoin er, at du nærmest skal være ekspert i investering for at nyde gode afkast af dine investeringer i kryptovaluta.

Det er sandt, at du skal være hurtigt ude, når kurserne skifter så du kan sælge eller købe Bitcoin med den bedste fortjeneste. Derfor går kritikken på, at du nærmest skal være “fuldtids-finansgeni” for at kunne holde overblikket over de daglige eller ugentlige køb og salg af Bitcoin.

Men det er nu en gammeldags antagelse, for online-investering er både nemt og overskueligt. Du kan fx nemt benytte en smart investerings-robot, som ved hjælp af specialiseret software automatisk kan sælge og købe Bitcoin for dig. Det er en god og sikker måde at komme igang med investering – også selvom du ikke lige har en doktorgrad i Finans & IT!

Du kan læse mere om nem investering i Bitcoin i denne danske guide på Mininvestering.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.