Annonce: Prioritér og få råd til det du ønsker

Det er trods alt de færreste, som har råd til det hele på en gang, og derfor kan et stort ønske godt kræve noget prioritering i din hverdag eller i dit liv generelt. Prioriteringer kan rumme mange ting, og det kan både være, at du sætter dit forbrug ned på nogle områder, men det kan også være, du erkender, at du ikke kan spare op lige nu. Lån penge og få råd til det du drømmer om lige nu og her eller prioriter at spar dem over den tid, det nu kræver. 

Hvad har du at gøre med?

Hvor lang tid, det tager for dig at spare op til et stort ønske, afhænger i høj grad af, hvor mange penge du har til rådighed hver evig eneste måned. Ikke nok med at det afhænger af, hvor meget du tjener eller får udbetalt, så afhænger det også af, hvor mange udgifter du har hver måned. Hvis du bruger en stor del af dine penge på husleje, siger det sig selv, at det tager længere tid for dig at spare op, end hvis du boede i en billigere bolig. Hvis du ønsker at spare op til det, du ønsker dig, kan det være en rigtig god ide at fastsætte et beløb, som du hver måned overfører til din opsparingskonto. På den måde bliver udgiften til din opsparing til en udgift på lige fod med udgifter til bolig, mad, tøj og så videre. Du skal fastsætte et beløb ud fra, hvad du har at gøre med, og hvor mange penge du har til rådighed hver måned. Sørg for at hver realistisk og sæt ikke beløbet så højt, at du ikke har råd til for eksempel mad, som er helt essentielt. 

Tidsgrænse eller ej 

Om der skal være en tidsgrænse på din opsparing eller ej, afhænger i høj grad af, hvad det er, du sparer op til, og hvem du er. Hvis du trives med at have et fast mål, kan det være en god ide at sætte en tidsgrænse på, så du motiveres af at nå målet inden for den afsatte tid. Hvis du synes, at en tidsgrænse presser dig, kan det være, at det nærmere er et beløb, du skal have som mål. Hvordan du motiveres til at spare op til din drøm eller dit ønske, skal du finde ud af, men det kan uden tvivl være en god ide at sætte nogle rammer på den ene eller anden måde. Du kan sågar nærmest indgå en aftale med dig selv eller sige det til nogen, som du har nært. På den måde kan du både selv og andre holde dig op på dit mål og dit ønske. Det gør det som regel meget nemmere at nå det, når du har sagt det højt eller sat en fast tidsgrænse på. Du skal gøre det på din måde.  

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.