Den motiverende arbejdsplads

Foto: PR

Foto: PR

Arbejdsliv og familieliv

Ens arbejdsplads er et sted, hvor man tilbringer utroligt mange timer, i løbet af en uge – nogle personer betragter sågar deres arbejdsplads som deres andet hjem, og deres kolleger som deres anden familie. Andre oplever følelsen af at være for lang tid væk fra deres familier, hvilket for mange kan have stor betydning, både for deres arbejdsliv og deres arbejdsindsats, men bestemt også for deres familieliv. Med disse ting in mente, kan man overveje, at kombinere teambuilding og firmaarrangementer, med familielivet.

En mulighed kunne eksempelvis være, at lave et sportsarrangement for medarbejdere og deres familier. Her kunne man lave en eller flere sportskonkurrencer, det kunne eksempelvis være, hvor hver afdeling dyster mod hinanden sammen med deres – det ville også være oplagt, at investere i firmatøj til både medarbejdere og deres familier, med logo og eventuelt afdelingsnavn til begivenheden. Dette tøj ville også kunne anvendes ved eksempelvis et arrangement, hvor flere virksomheder dyster mod hinanden. Samtidig vil medarbejderne og deres familie kunne repræsentere virksomheden, ved forskellige andre arrangementer.

I et tilfælde som et sportsarrangement, vil det naturligvis være mest oplagt med sportstøj, men også i dagligdagen på kontoret eller hvor det ellers måtte være, vil det være oplagt med firmatøj med logo, til alle medarbejdere. At alle går klædt i det samme tøj, og det faktum at det er firmatøj med virksomhedens logo, vil være med til at give medarbejderne en følelse af samhørighed – at alle er sammen om denne virksomhed og det stykke arbejde der skal udføres, og samtidig kan det måske også være med til at give medarbejderne en større følelse af, at være en del af noget, hvilket for nogle kan være motiverende.

Sammenhold motiverer

Som medarbejder er det vigtigt at føle, at man er en del af noget og at arbejdsindsatsen er værdsat, men lige så vigtigt det er, at vide at man gør det godt og yder det arbejde der forventes, lige så vigtigt er det, at man har det godt sammen med de kolleger, man sidder, står eller går rundt med, 37 timer om ugen. At have et godt forhold til sine kolleger, motiverer medarbejderen til at stå op om morgenen, gå på arbejde og yde det bedste han/hun kan.

Motivation behøver ikke komme gennem ord, det kan være lige så motiverende, at man har det godt på sin arbejdsplads og med sine kolleger – følelsen af at kende hinanden og være en del af hinandens liv forpligter, både arbejdsmæssigt og personligt.

En arbejdsplads med godt humør, hvor medarbejderne har det godt med hinanden og kan lide at tilbringe tid med hinanden, giver motiverede medarbejdere, der har lyst til at yde en indsats.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.