KonkurrenceAfsluttet – Konkurrence: Lav din egen snaps!

Foto: Scandic Bar Supply

Foto: Scandic Bar Supply

Deltag i konkurrencen længere nede!

Der kan gå mange hyggelige timer med at lave sin egen snaps. Lige fra at man skal finde ud af, hvad der skal i blandingen til man får valgt den rigtige spiritus at blande det op med. Når aroma og synet alene er nok til at få din gæsts tunge til at løbe i vand, og smagen frembringer en rar summen, ved du, du har ramt rigtigt! Alt dette bliver du klogere på, når du har læst artiklen, samt får et par gode opskrifter og tips til, hvor let det er at gå selvstændigt til værks.

Når du skal benytte en spiritus er det stort set lige meget hvilken én du vælger, den skal bare helst være neutral i smag, altså en variant uden for mange tilsatte krydderier. Det er nemlig dig, der skal trylle smagen frem i din snaps. Når det er sagt, så anbefales det selvfølgelig altid man laver en snaps, på en ”original” snaps, så man får de kendetegnene noter med i smagen.

Flere vælger at bruge den kendte og lækre akvavit Aalborg akvavit (rød aalborg) til at blande op med. Når du vælger spiritus vil der være forskel på intensiteten af den alkohol du kan smage, men det lærer man når man har gjort det nogle gange. Til at starte med kan man blot se på alkohol procenten og vælge derefter – en lav alkoholprocent giver mild skarphed. Hold dig gerne fra 30-40%.

“Når du er på jagt efter ingredienser til at gøre snaps silkeblød, vælger du samtidig om den skal trække i én dag eller 3 måneder”

Vær ude i god tid, hvis du vil lave en snaps til en bestemt højtidelighed. Det er forskelligt alt efter hvor hurtigt dine ingredienser lader smagen trække ud. Persille kun have én dag, blander du en snaps med rødder i skal de gerne have 2-3 måneder.

Det er helt sikkert den bedste oplevelse selv at hente alle ingredienser udendørs, men lad sæsonen afgøre hvad du gør. Der er altid noget særligt ved jagten til snapsen.

Afslutningsvis er her et par af de personlige favorit opskrifter.

Fede dråber af lykke:

En dejlig velbalanceret julesnaps, der falder godt i jord hos alle julegæster. Den har en rig duft af appelsin og mildt af spiritus, der sender dig lige tilbage under de brasilianske palmer. En dejlig fyldig smag, hvor kaffe og vaniljen samtidig vinder vej. Serveres helst for sig selv eller til chokoladerne.

  • 1 stk. Appelsin
  • 40 stk. Kaffebønner
  • 80 gr. Sukker
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 flaske Aalborg Akvavit

 

Læs også: Er du glad for snaps? Find inspiration til cocktails lige her!

 

Fremgangsmåde:

Hæld sukker, kaffebønner og vaniljestang i samme luftfaste beholder. Stik 40 små huller i appelsinen og kom den ned i samme beholder. Herefter tilsættes Aalborg akvavitten. Lad snapsen stå stille og trække i 40 dage, hvorefter appelsinen presses ud i snapsen for at få alt med. Herefter kan snapsen sies groft, så der er mulighed for lidt fint kød fra appelsinen og hældes derefter på flaske.

Den bedste julefrokosten-ven til tobenede sild:

En gennemtrængende smag af honning gør snapsen meget mild og sætter den godt i spænd med alt, hvad der serveres på det rige julebord. Det kan nu være første gang du kan smile ærligt efter at skylle silden ned, men pas nu på, det er jo stadig snaps!

Snapsen er normalt en sikker vinder både til silden og efter selve frokosten.

  • 70 cl Aalborg Akvavit
  • 70 g honning

Fremgangsmåde:

Opvarm snapsen i en gryde og læg honningen ned i den varme snaps. Rør til honningen er opløst i snapsen. Lad det køle ned og hæld det derefter over i en flaske. Snapsen skal herefter gerne have 3 uger for at den ikke skiller. Hav derfor flasken stående et sted du tit går forbi, så du kan vende den ofte, gerne mindst 3 gange om dagen. Herefter er den klar til servering direkte fra flasken.

Konkurrencepræmie

Vi finder 8 heldige vindere, der hver kan afhente 2 af Aalborg Basis økologisk snaps, så du selv kan blande din egen smag.

Præmien bliver ikke afsendt, så bemærk de skal afhentes på vores kontor på Gammel Kongevej 60, 1850 Frederiksberg.

Svar rigtigt på nedenstående spørgsmål og deltag i lodtrækningen. Konkurrencen slutter den 20. december, og vinderne får direkte besked. Generelle konkurrencevilkår gælder.

Leveret af spiritus ekspert Zander Lauritzen HansenBartender.dk 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.