Sådan sparer du penge på buffeten til sommerfesten

Mange har en tendens til at købe alt for meget kød, og så er det, at det ender med at blive dyrt. Opjuster med kartofler og salater.

Mange har en tendens til at købe alt for meget kød, og så er det, at det ender med at blive dyrt. Opjuster med kartofler og salater.

Hvis du virkelig vil spare penge på madbudgettet til sommerfesten, så anbefaler Marie Melchior, forfatter bag kogebogen ’Når livet er en fest’, at du laver buffet til den store fest. Det kan nemlig sagtens blive meget lækkert, selvom det holdes helt nede prismæssigt. Det kræver blot en god planlægning, så man ikke står i sidste øjeblik med dyre nødløsninger.

Få opskrifterne til Marie Melchiors komplette buffet-menu med et budget på 100 kr. pr. person på Isabellas.dk

Her er Marie Melchiors enkle råd til at holde prisen nede på sommerbuffeten:

Hold øje med tilbudsaviserne
De fleste fester er planlagt i god tid, så hold øje med tilbudsaviserne, så du kan få en god kvalitet kød til en billig penge. Kød kan holde sig længe i fryseren. Kalkun er f.eks. en billig spise, der oven i købet ofte er på tilbud. Kødet er tit vakuumpakket, så det kan det holde sig længe i fryseren.

Bag dit eget brød
Hjemmebagt brød er lækkert og signalerer overskud, mener Marie Melchior. Derudover er det både mættende og billigt, så er pengene små, er det sund fornuft at bage både brød og kage selv.

Få Marie Melchiors opskrift på speltbrød, der kan laves i en håndvending på Isabellas.dk

Mindre kød – flere kartofler
Du kan med fordel beregne flere kartofler og mindre kød pr. gæst. Mange har en tendens til at købe alt for meget kød, og så er det, at det ender med at blive dyrt.

– Kødet er ofte den dyreste post på budgettet. Derfor er det en god idé at beregne mindre kød og flere kartofler, der både er billige og smager rigtig godt med olivenolie, salt og krydderurter, siger Marie Melchior.

Spar også penge på pynten
Køb tulipaner med løg, som du sætter i en sød vase. Tulipanerne holder sig fint på denne måde. Klip eventuelt lidt grene med knopper, og sæt dem i vand sammen med de små tulipaner. Har du i forvejen en buket udsprungne tulipaner stående, så klip dem korte, og sæt dem i små vaser, så holder de lidt længere, og du slipper for at købe nye blomster.

Lav din egen rabarbersagt med ingefær. Få opskriften på Isabellas.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.