Hvid chokoladeis med lakrids og hindbær

Testpanelet, der har smagt på lakrids, har selv udviklet en opskrift på lakrids-is, som findes i bogen ‘Lykken er is’.

Hvid chokolade, lakrids og hindbær er en supersmagfuld trio. Når du sætter tænderne i resultatet af denne opskrift, er du slet ikke i tvivl!

Ingredienser (4 personer)

Hindbærcoulis

  • 250 g hindbær
  • 50 g sukker

Smagstest: Dyr lakrids-is er sikkert sommerhit

Hvid chokoladeis med lakrids

  • 250 ml sødmælk
  • 500 ml piskefløde
  • 160 g grofthakket hvid chokolade
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. rålakridspulver fra Johan Bülow

Hindbærcoulis:

1. Bring hindbærrene i kog med sukkeret i en gryde, og lad det koge et par minutter.

2. Tag gryden af varmen, og lad det køle ned.

Chokoladeis:

1. Bring mælk og fløde i kog.

2. Tilsæt chokoladen, og rør godt rundt, til den er helt smeltet.

3. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukkeret.

4. Hæld den varme og næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, og pisk på livet løs med et piskeris.
5. Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op, mens der røres konstant, indtil cremen er 83 grader varm.

6. Køl derefter iscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt af.

7. Kør cremen på ismaskinen. Tilsæt lakridspulver, lige inden den er kørt færdig.

Værsgo: Servér kugler af isen med en skefuld hindbærcoulis på toppen.

Sommerens lækreste ispinde med kun 4 ingredienser

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1