Tips til sund grillmad

Kombiner hvidt kød som kylling og kalkun med både grillede og rå grøntsager.

Kombiner hvidt kød som kylling og kalkun med både grillede og rå grøntsager.

Grillen behøver ikke altid være dækket af ostepølser og hvidløgsbrød. Sommermaden kan sagtens være sund og velsmagende, selvom den kommer på grillen.

– Generelt kan man sige, at det handler om at spise varieret, siger Ingrid Espelid Hovig fra helsedirektoratet til matportalen.no.

Men der er nogle forholdsregler, man kan gøre sig, for at få et sundt grillmåltid, siger hun.

Har du det rigtige udstyr, når du griller? Se hvad du ikke kan undvære på mad&bolig.dk

Sund grillmad
– Brug rå grøntsager som ’ventemad’ i stedet for pølser. Lav gerne en dip til og måske noget brød eller fladbrød. Det er godt at gnaske på.

– Fed fisk er fast i kødet og egner sig derfor godt til grilning. Laks for eksempel kan både grilles hel i folie, i skiver og i små bider på et spyd. Husk at pensle folien, som du pakker fisken ind i.

Lav sommermad i verdensklasse med mesterkokkens opskrift på lammekrone på grill

– Vær tålmodig, når du griller på en kulgrill. Vent til kullet bliver hvidt, for da er varmen bedst, og så kommer maden ikke til at smage af tændvæske. Det tager cirka 25 minutter for både kulgrill og engangsgrill.

– Du kan også vælge hvidt kød som kylling og kalkun på grillen.

Læs tests af gas-grill, grill-pølser, barbecuesovser og grillkul på Testuniverset.dk

– Når det er varmt, er det vigtigt at få mere vand end normalt. Fyld tomme flasker op med vand dagen før og frys dem ned. For at gøre smagen og udseendet ekstra lækkert kan du fylde hindbær eller citron i vandet eller lav isterninger med mynte i.

– Da grilning altid foregår udendørs, kan man udnytte ventetiden på aktiviteter og spil og på den måde få rørt sig de ønskede 30 minutter om dagen.

Grillspyd og sticks er skøn og nem sommermad, som er perfekt, når du gerne vil invitere til middag på terrassen – Få 4 lækre opskrifter her.

Kilde: Matportalen.no

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.