Nemt og lækkert: Sådan laver du din egen rabarbersirup til saftevand og cocktails

Hvis du har rabarber i haven, har du sikkert allerede været igang med at lave lækkerier af den. Men står du og mangler lidt ekstra input til, hvad denne fantastiske plante kan bruges til, så kan en simpel rabarbersirup eller saft, hvis man ikke koger den helt ind, helt klart anbefales.

Under videoen kan du se, hvad du skal bruge – eller læse opskriften i stedet for.

Se her, hvordan du gør:

Saften er god lækker at drikke, dejlig sød og læskende. Laver du saften om til sirup ved at koge massen længere er den fantastisk på eksempelvis yoghurt og i friske sommercocktails.

Af rabarberen bruger man kun stilken, bladene kan ikke spises og kasseres. Så skær toppen og det aller nederste af stilken fra – så er du klar!

3 sikre tips: Sådan finder du den lækre vandmelon i bunken

For at lave en rabarber sirup skal du bruge følgende:

  • 400 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 4 dl vand
  • 6 stk. Mynteblade
  • 1 tsk. vaniljesukker
Rabarber
Rabarber

Sådan gør du:
Start med at skære top og bund af din rabarber. Derefter skærer du stilkene i skiver af ca 0,5 cm tykkelse. Den eksakte tykkelse er ikke så vigtig da de alligevel går ret meget i opløsning. Ryle mynteblade sammen til en lille cigar og skær det i strimler.
Hæld nu det hele i en gryde sammen med 4 dl vand og tænd for varmen.

Stilkene falder ganske hurtigt sammen og du behøver kun at røre i blandingen et par gange imens du lader det hele simre i et kvarters tid. Imens det simrer skal du lige tage det værste skum fra.

Sådan snitter du en melon, så du kan spise den uden at få fedtede fingre

Si nu hele balladen i en finmasket si og sørg for at få det hele med. Hæld væden tilbage i gryden (som du lige har vasket) og reducer det lidt. Jeg fik 4,5 dl væde ud fra starten, og reducerede til 4 dl. Kom vaniljesukker og alm. sukker i væsken og kog det igennem indtil alt sukkereet er opløst.

Din rabarbersirup er nu færdig og du kan bruge den til hvad du vil!

Rabarber sirup
Rabarber sirup

Du kan jo prøve at lave denne super simple og læskende sommerdrink (eksternt link) – eller limonade til de små hvis du undlader alkohol.

Sådan fjerner du lynhurtigt sten fra en hel bakke kirsebær

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes