Mad med Gorm: Pimentcreme – den perfekte creme til grillmaden

Piment-creme er fuldstændig fantastisk til kødet fra grillen! Du kommer nemt til at spise hele skålen selv.

Piment-creme er fuldstændig fantastisk til kødet fra grillen! Du kommer nemt til at spise hele skålen selv.

Ingredienser:

  • 3 røde peberfrugter
  • 1 håndfuld parmesan eller grana
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 dl olivenolie af den milde slags, ikke for kraftfuld (rapsolie i en ordentlig kvalitet er også meget fint)
  • 1 bundt bredbladet persille eller mynte
  • Saften fra 1/2 citron eller lime
  • 1 skefuld kapers
  • Salt og peber

Tip: Er man fræk, så putter man også en enkelt ansjos i.

Mad med Gorm: Fantastisk basilikumspesto

Sådan gør du:
Varm grillen eller sæt ovnen på grill. Skær peberfrugterne i kvarter og fjern kernerne. Læg dem på grillen med skindsiden nedad eller i ovn med skindside opad.

Når de er godt brankede (læs: godt sorte) lægges de i en frysepose, hvor de skal køle af, mens dampen løsner det brankede skind.

Pil skindet af og put resten af peberfrugten, som nu er god og sød i smagen, op i en blender sammen de andre ingredienser.

Mad med Gorm: Mega lækker tomat-tapenade – i stedet for ketchup

Mad med Gorm: Sådan laver du den perfekte pizzadej

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes