Mad med Gorm: Meat lover’s pizza med asparges, rødt oksekød, jordbær og trøffel

Ingredienser:

  • 165 gr. pizzadej (se her, hvordan du laver den)
  • 1½ dl tomatsovs (Endnu en pizza hvor den spicy tomatsovs er en sjov og sej afveksling i smagsbilledet)
  • 1 stor flot hvid asparges
  • 2 grønne asparges
  • 5 flotte jordbær
  • Evt. chili
  • 100 gr grillet flanksteak – Rare (dvs blodig)
  • Trøffelvinaigrette: olivenolie, æbleeddike, trøffeltapanade og lidt honing.

Mad med Gorm: Pimentcreme – den perfekte creme til grillmaden

Se her, hvordan du gør:


Fremgangsmåde:

  1. Skræl og skær den hvide asparges i ½ cm tykke skiver på tværs så de bliver ovale.
  2. Lav strimler af grøn asparges med en tyndskræller.
  3. Skær flanksteaken i tynde strimler
  4. Skær jordbær i skiver
  5. Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god
  6. skorpe.
  7. Pluk mozzarella og fordel jævnt over bunden sammen med hvide asparges.
  8. Dryp med lidt olivenolie. Bages i 4-5 min.
  9. Når pizzaen er gylden og sprød, tages den ud, og steak, grønne asparges og jordbær vendes kort sammen og puttes herefter på den varme pizza. Smag til med salt og peber og dryp med trøffelvinaigrette.

Mad med Gorm: Mega lækker tomat-tapenade – i stedet for ketchup

Voila – sommer, smuksak pizza!

Psst: Prøv at lave en jordbærsalsa som twist til denne pizza eller som tilbehør til sommerens grillerier. Specielt til grillet okse er det flippet godt.

Mad med Gorm: Fantastisk basilikumspesto

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1