Mad med Gorm: Nem smør-emulsion – perfekt til grøntsager, fisk og skaldyr

Det skal du bruge:

  • 2 hele æg
  • 175 g smør
  • 1 tsk æbleeddike
  • Lidt salt

Mad med Gorm: Meat lover’s pizza med asparges, rødt oksekød, jordbær og trøffel

Se her, hvordan du gør:

Fremgangsmåde:
Æggene koges i 4 minutter og køles straks af koldt vand.

Put smørret i en gryde og brun det godt igennem. Lad det køle af, til det er lunt.

Pil æggene og blendt dem med salt og æbleeddike.

Tilsæt det brunede smør og blend igen til det har en mayonnaise-agtig konsistens.

Smag evt. til med lidt mere eddike og salt hvis nødvendigt.

Spis det til sommerens fisk, skønne asparges (eller andre lyse grøntsager) eller rejer.

Grill fx nogle hvide asparges, pil lidt friske rejer og spis det sammen med emulsionen og godt brød. Hvis du har lidt tør hvidvin, så åbner himlen sig, og alt er godt. Wauw!

Mad med Gorm: Pimentcreme – den perfekte creme til grillmaden

Mad med Gorm: Sådan laver du den perfekte pizzadej

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1