Mad med Gorm: Skindstegt laks med pasta, råmarinerede cherrytomater og fennikel

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 laksebøffer med skind, afskællet
  • 400 gr. pasta penne i en god kvalitet
  • 4 spsk persille-selleri pesto (se opskrift her på kanalen)
  • Skallen fra en halv citron
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • Lidt frisk dild
  • 1 bk. cherrytomater
  • 1 fennikel
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk honning
  • Lidt alm. olie til stegning

Mad med Gorm: Sådan laver du nemt en fantastisk basilikumspesto

Se her, hvordan du laver retten:


Fremgangsmåde:
Laksen rimmes med en blanding af 1 spsk sukker, 1 spsk salt, frisk hakket dild og skal fra en halv citron. Gnid blandingen let ind i laksekødet og lad det trække en times tid. Skyl forsigtigt laksen og dup den tør. Dette lille trick gør en smagsverden til forskel.

Varm en pande op til middelvarme og start med at stege laksen på skindsiden, til den er gylden og sprød.

Vend laksen over på kødsiden og steg færdig. Pas endelig på med ikke at stege laksen for meget, så den bliver tør og trannet i smagen.

Mad med Gorm: Pimentcreme – den perfekte creme til grillmaden

Imens koges pastaen al dente og tomaterne skæres i kvarte og fennikel skæres i tynde strimler.

Rør æbleeddike og honning sammen og vend sammen med fennikel og tomaterne.

Dræn pastaen og vend den med en stor skefuld pesto. Husk less is more i det italienske køkken, det skal ikke sejle i pesto.

Vend tomater og fennikel sammen med pastaen og anret det sammen med den smukke sprøde gyldenstegte laks.

Mad med Gorm: Meat lover’s pizza med asparges, rødt oksekød, jordbær og trøffel

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1