Mad med Gorm: Pastaretten alle snakker om

Drys persille og revet parmesan udover pastaretten, inden du serverer den.

Drys persille og revet parmesan udover pastaretten, inden du serverer den.

Det skal du bruge til Pasta Amatriciana:

  • Et stykke pancetta (eller guanciale, men det er nemmest at få fat i pancetta herhjemme), som du kan skære 3-4 gode skiver af.
  • 2-3 tomater
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3-4 fed hvidløg
  • Tørret chili
  • Persille
  • Basilikum
  • Parmesan
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Pasta Bucatini

Mad med Gorm: Fantastisk basilikumspesto

Se her, hvordan du laver Pasta Amatriciana:

Sådan gør du:
Skær fedtkanten af pancettaen og skær derefter i tern. Hæld et par spiseskefulde olivenolie på en kold pande og put pancettaen på med det samme, så det kan blive varmet op. Skru op på fuld styrke.

Blend tomater, flåede tomater og salt og peber.

Kog pastaen i saltet vand.

Hak hvidløg og persille. Hæld fedtet fra panden og tilsæt hvidløg, tomatsauce og et nips (eller to – alt efter smag) chili.

Lad det hele koge igennem på panden, til det begynder at tykne og blive endnu mere mørkt i farven. Det tager 5-10 minutter.

Smag til med salt og peber.

Tilsæt basilikum til allersidst.

Tilsæt pastaen og lidt pastavand og kog det hele igennem et minuts tid. Er pastaen underkogt, så hæld endnu mere pastavand på og kog længere.

Drys med persille og revet parmesan.

Mad med Gorm: Mega lækker tomat-tapenade – i stedet for ketchup

Mad med Gorm: Sådan laver du den perfekte pizzadej

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.